У Винниках вулицю біля госпіталю зробили безбар'єрною

  • 09.02.2024, 12:37
  • 779
  • Пресслужба ЛМР
У Винниках вул. Івасюка, що біля госпіталю ветеранів війни та репресованих, зробили максимально безбар'єрною. Там частину тротуару облаштували відповідно до норм із доступності, а також зробили пониження на переходах.

фото Офісу Львівської громади у місті Винники
фото Офісу Львівської громади у місті Винники

«Ця вулиця веде від госпіталю до центру міста, тож нею щодня користуються поранені військові, їхні родичі, відвідувачі, серед яких чимало маломобільних людей.

Щоб потрапити до найближчих магазинів, пацієнтам госпіталю доводилося пересуватися непридатним для коліс тротуаром, переїжджати бордюри. Це складно було робити з супроводом, а самотужки – неможливо», - зауважили в департаменті міської агломерації ЛМР.

Визначити місця, де є найбільше потреба в доступності, допомогли в Офісі Львівської громади у Винниках. Роботи виконали на замовлення Личаківської райадміністрації.

Нагадаємо, торік у Львівській громаді понизили загалом 1237 тротуарів біля пішохідних переходів та заїздів-виїздів на магістральних вулицях. Найбільше таких понижень провели у Шевченківському районі міста.

До слова, роботи з безбар'єрності тривають і в інших громадах Львівської МТГ. До прикладу, у Рясне-Руському вже облаштовували пандус, який веде до Офісу громади та амбулаторії. Першими переваги відчули мами з дитячими візочками, які відтепер без перешкод можуть заїхати в приміщення офісу чи амбулаторії разом з візочком.