Найкращих працівників культури та менеджерів культурних проектів відзначили дипломами та грошовими преміями

  • 09.12.2016, 14:39
  • Уляна Шпуляр
Сьогодні, 9 грудня, у Палаці культури ім. Гната Хоткевича (вул. Кушевича, 1), відбулося урочисте нагородження переможців Програми відзначення кращих працівників культури та Конкурсу відзначення менеджерів міжгалузевих проектів у сфері культури. Кожен переможець отримав диплом та премію у розмірі 25 тис грн. Загалом нагороджено 19 осіб.

фото автора

«Саме культура є тією річчю, яка може витягнути всю буденність. Тому я хочу, щоб ви розуміли, що ви, насправді, є тими агентами змін, які роблять дуже важливу річ не лише для нашого міста, але і для усієї країни», - зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

«Сьогодні ми поєднуємо 2 події. Ми поєднуємо відкриття фестивалю «Місто, що надихає», яке приурочене до річниці нашого титулу «Місто літератури ЮНЕСКО», власне, в рамках відкриття ми нагороджуємо найкращих працівників в галузі культури.

Кожного року ми маємо програму відзначення працівників культури, цього року вона особлива. А особлива розміром премії. Цьогоріч вона складає 25 тис. грн.», - зазначив Михайло Мороз, в.о. начальника управління культури ЛМР.

На конкурс відзначення кращих працівників культури подалось 26 працівників підпорядкованих установ. В ході засідання журі обрало 12 лауреатів.

«Конкурс відзначення менеджерів міждисциплінарних проектів у сфері культури, який проводився вже другий рік поспіль, цього року зібрав 40 гідних аплікантів зі сфери культурного та творчого сектору, сектору працівників культури. Вибір був справді непростим, однак журі таки обрали 7 менеджерів культури, які послідовно працюють на ниві творення якісного культурного продукту, формують середовище та сприяють сталому  розвитку нашого міста. Нагадаємо, торік у цій номінації було нагороджено 3 осіб», - додав Михайло Мороз.

Церемонія нагородження відбулась під час відкриття Першого міського фестивалю «Місто, що надихає» до річниці присвоєння Львову титулу «Місто літератури ЮНЕСКО». Адже кожного номінанта обидвох премій на високі досягнення надихнуло саме наше місто.

У номінації «Бібліотечна справа» за високий професіоналізм, творчість та інноваційність, активну участь у культурно-мистецькій і громадській діяльності та перемогу у конкурсі в рамках Програми відзначення працівників культури м. Львова нагороджуються:

•        працівниця Центральної бібліотечної системи для дітей, Дитячого центру розвитку й дозвілля «Під спільним дахом» (бібліотека-філіал №19) Муращик Людмила

•        в.о.завідувача бібліотеки-філії №18, співавтор проекту «Сенсотека»  Станіщук Христина

У номінації «Театральне мистецтво»:

•        толовний художник Першого українського театру для дітей та юнацтва Зав`ялова Дарія

•        завідувач літературною частиною Львівського академічного театру ім. Лесі Курбаса Ільницька Любов

•        талановита актриса Львівського академічного театру ім. Лесі Курбаса Рибка-Пархоменко Наталія

•        художній керівник театру «Слово і голос» Половинка Наталія

•        актор Львівського академічного театру ім. Лесі Курбаса Федорчук Ярослав.

У номінації  «Музичне мистецтво»:

•        викладач Львівської державної  школи мистецтв №11 Ельтек Тарас

•        викладач Львівської державної музичної школи №1 ім. А. Кос-Анатольського Лис Марія

•        завідувач теоретичним відділом Львівської державної музичної школи №7 Кобилецька Любов

У номінації «Образотворче, хореографічне мистецтво і народна творчість»:

•        викладач  художніх дисциплін Львівської дитячої школа мистецтв м.Львова №5 Врублевська Наталія

•        викладач з художніх дисциплін Львівської дитячої художньої школи ім. О. Новаківського Романа Скишляк.

За  професійність, креативність, інноваційність, активну громадську діяльність та перемогу у конкурсі з відзначення менеджерів міждисциплінарних проектів в рамках Програми відзначення працівників культури м. Львова нагороджуються:

1.      незмінна очільниця Офісу «Львів – місто літератури ЮНЕСКО» Ольга Муха

2.      невтомний директор Культурно-мистецького центру «Супутник» Олександр Агашков

3.      заступниця директора з господарської діяльності ТОВ «Мистецьке об’єднання   «Дзиґа» , куратор багатьох проектів Ліда Савченко-Дуда

4.      поет, менеджер літературних проектів, директор «Мистецької ради Діалог» Григорій Семенчук

5.      режисер, ініціатор дуже важливих проектів на межі театру та соціальної терапії Сашко Брама (Олександр Паляничка)

6.      менеджерка багатьох проектів, критик культури, журналіст, програмний директор «Мистецької ради Діалог» Євгенія Нестерович

7.      заступник з розвитку директора ЛКП «Львівський центральний парк культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького» Христина Мисак.

Перший міський фестиваль «Місто, що надихає» триватиме в Палаці культури ім. Гната Хоткевича два дні. Передбачено ряд цікавих та професійних зустрічей, дискусій – і театральних, і літературних.