Із понеділка музеї, театри та спортивні зали зможуть працювати лише за певних карантинних вимог

  • 13.10.2021, 18:38
  • Пресслужба ЛМР
Із понеділка, 18 жовтня, музеї, театри та спортивні зали зможуть функціонувати лише за умови, що усі працівники і відвідувачі мають вакцинацію від ковіду, або ж мають негативний ПЛР-тест упродовж останніх 72 годин. Також ці заклади можуть бути заповненими лише наполовину. Натомість бібліотеки, народні доми та гуртки переходять на дистанційний режим роботи.

фото умовне, автор: Роман Балук
фото: Олександр Мазуренко

«Якщо говорити про заклади культури, то бібліотеки, народні доми, гуртки, палац Хоткевича – вони переходять на дистанційним режим. Щодо роботи музеїв, театрів, філармонії – вони зможуть працювати лише за умови, якщо всі працівники і відвідувачі вакциновані або мають негативний ПЛР-тест, дійсний протягом останніх 72 годин. Плюс – є додаткові вимоги – це не більше, ніж 50% заповненості цих закладів, або якщо музеї – то не більше 1 людини на 10 кв.м.

Щодо роботи спортивних залів, то теж є чітка вимога, що вони зможуть продовжувати функціонувати за однієї умови – якщо вакциновано 100% працівників і відвідувачів. Тобто це або сертифікат про вакцинацію, або негативний ПЛР-тест протягом останніх 72 годин, і так само додаткові вимоги – 1 людина на 10 кв.м. І обов’язково має бути масковий режим», - зазначив у коментарі перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Більше про рішення комісії тут.

Нагадаємо, офіційні канали отримання інформації про коронавірус:

• офіційний сайт міської ради Львова: https://city-adm.lviv.ua/

• Facebook міського голови Львова: https://www.facebook.com/andriy.sadovyi/

• Facebook: https://www.facebook.com/lvivVScoronavirus/

• Telegram: https://t.me/lvivVScoronavirus

• чат-бот: https://t.me/lviv_city_helper_bot

протокол