У Палаці Хоткевича відкрили сучасну артмайстерню для юних митців

  • 09.12.2021, 14:27
  • Пресслужба ЛМР
Вчора, 8 грудня, у Палаці Хоткевича відкрили оновлений простір «ХотАртКлас» — сучасну артмайстерню для юних митців. Реалізація цієї ініціативи стала можливою завдяки Громадському бюджету Львова. 2020 року 691 львів’янин віддав голос за проєкт «ХотАртКласу», що дозволило йому увійти до п’ятірки ініціатив малих проєктів в категорії «Інші» і бути дофінансованим Львівською міською радою.

Протягом багатьох років у цьому приміщенні працює Зразкова студія образотворчого мистецтва під керівництвом Галини Якубишин та викладачки Мар’яни Громиш. Викладачі студії — професіонали-художники з високою академічною освітою, які навчають дітей різним видам й практикам візуального та об’ємного мистецтва, регулярно проводять майстер-класи. Однак, на жаль, досі простір був недостатньо оснащений та комфортний для сучасного багатофункціонального використання.

Дизайн простору розробляла Олена Курець, якій вдалося втілити у проєкті всі креативні задумки і побажання керівників студії, поєднавши їх з ергономічними рішеннями та європейськими практиками. В результаті проведення робіт Палац  Хоткевича отримав мультивекторне, технічно обладнане приміщення з підключенням потужного світла, встановленими професійними художніми шафами, мольбертами, зручними стільцями-сідлами і проєктором з екраном для інтерактивної творчої офлайн та онлайн роботи.

Тож тепер митці-початківці мають усі найкращі умови для розвитку у Палаці Хоткевича, адже крім творчої майстерні в інституції уже рік працює галерейний простір “ХотАртХол”, який створений саме для мистецьких дебютів.

Стати учасником і почати навчатися у “ХотАртКласі” можна в будь-який час. Для цього потрібно лише заповнити заявку онлайн на сайті Палацу Хоткевича через кнопку “записатись у гурток”. Усю детальну інформацію можна дізнатись у менеджерки колективів за телефоном +380 (93) 88 39 175 (Марта Саламін).