У Львові відбудеться презентація наукових досліджень фестивалю LvivMozArt Mozartiana Galicia

  • 11.02.2022, 09:19
  • Соломія Григор’єва
Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt запрошує журналістів, музикознавців та усіх зацікавлених львівською історією Моцарта на презентацію напряму наукових досліджень Mozartiana Galicia «Натхненні Моцартом», що відбудеться 15 лютого о 17:30 у Музеї етнографії та народного промислу (пр. Свободи, 15).

Захід присвячений підсумкам першого року діяльності, презентації наукових напрацювань, започаткованих міжрегіональних та міжнародних ініціатив у сфері дослідження творчої діяльності Франца Ксавера Моцарта на українських землях, а також дотичного до нього культурного середовища, музично-виконавських традицій, взаємодії Моцарта з видатними митцями його часу.

У події візьме участь ініціаторка напряму Mozartiana Galicia, диригентка та арт-директорка фестивалю LvivMozArt Оксана Линів. Модеруватиме презентацію наукова керівниця напряму, музикознавиця Роксолана Гавалюк.

У програмі заходу: відеопрезентація документів, рукописів, музичних творів молодшого Моцарта та його львівської учениці Юлії Бароні-Кавалькабо, які вдалося відшукати в міжнародних архівах. Деякі з композицій прозвучать у концертному виконанні за участі провідних українських музикантів:

-  солістки Львівської національної опери: Маріанна Цвєтінська (сопрано), Мар’яна Мазур (сопрано);

- учасники Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU: Єлизавета Зубенко (скрипка), Олег Сомик (альт), Мирослав Драган (фортепіано).

Для відвідування події необхідно мати сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест, чинний на момент проведення заходу. Наявність сертифікату чи тесту перевірятиметься на контролі перед входом. Зверніть увагу, що у зв’язку з карантинними обмеженнями кількість учасників обмежена. Реєстрація на подію – за посиланням: https://forms.gle/Zufzras6PF6TTzHz7

Довідка

Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt – це масштабна музична подія, яка уже 6 років поспіль відбувається у Львові наприкінці літа. Цьогоріч фестиваль триватиме з 29 серпня до 4 вересня. У межах мультидисциплінарної діяльності фестивалю протягом року ведеться також активна просвітницька, наукова та мистецька робота, що реалізується через численні програми, проєкти та напрями.

Сайт фестивалю: lvivmozart.com

Facebook: facebook.com/LvivMozArt

Instagram: instagram.com/lviv_mozart

Напрям наукових досліджень Mozartiana Galicia (Галицька Моцартіана) був започаткований 6 лютого 2021 року з метою пошуку, оцифрування і наукового дослідження документальних свідчень, пов’язаних із перебуванням, творчістю і діяльністю композитора та піаніста Франца Ксавера Моцарта (молодшого сина Вольфганга Амадея Моцарта) на Галичині. Ініціаторка напряму Mozartiana Galicia –диригентка та арт-директорка фестивалю LvivMozArt Оксана Линів. Наукова керівниця проєкту – музикознавиця Роксоляна Гавалюк.

Facebook: facebook.com/Mozartiana-Galicia

Контакти для додаткової інформації:

+380 66 223 91 10 press@lvivmozart.com

Ольга Ковалевська, прес-служба фестивалю LvivMozArt