У Львові створили експозиційний проєкт для художників і художниць з України «Укриття»

  • 25.03.2022, 17:42
  • Соломія Григор’єва
Львівський муніципальний мистецький центр відновлює виставкову діяльність. Поруч із простором для спільної роботи вимушено переміщених людей та львів’ян творчих та соціальних сфер «Співпраця» центр розпочинає експозиційний проєкт для художників і художниць з України «Укриття».

Виставковий проєкт для художників і художниць з України «Укриття» покликаний показати реакційне мистецтво, яке виникло у час нападу росії на Україну.

Відповідальна за укриття особа (художниця чи художник) заповнює простори Львівського муніципального мистецького центру, самостійно обираючи спосіб та принцип експонування своїх творів.

Об‘єкти розміщені у тих кімнатах, які Муніципальний мистецький центр справді використовує як найбезпечніші місця у просторі під час повітряних тривог.

В описі виставок – враження художників та художниць про власні укриття. Це чи не єдині місця, які, можливо, врятують їх під час війни в Україні. Як і мистецькі роботи стають укриттям для повідомлень, які художники та художниці повідомляють світу.

Відповідальні за «Укриття»:

– Kinder Album: «Мої картини є для мене укриттям. Малюючи, я занурююсь в них, як в безпечне середовище. Монотонна праця дає мені відчуття безпеки, адже повертає мене у мирний час».

– Влада Ралко: «Малювання – поки що єдина мова, що до мене повернулася після перших днів нового вторгнення (бо з війною ми вісім років). Не доберу слів для речей у новому світлі, котре випалює очі. Наразі говорю у такий спосіб. Назви у серії також іще немає».

Контакт для акредитації преси: https://www.lvivart.center/presa/

Контактний номер: 063-110-48-99

Виставка буде вільною для відвідування щодня з 10:00 до 21:00.

Офіційний сайт Львівського муніципального мистецького центру — www.lvivart.center

Публічна сторінка у фейсбуці — www.facebook.com/lvivart.center

Профіль в інстаграмі — www.instagram.com/lvivart.center

Канал на ютюбі — https://cutt.ly/5lfji5A