Вертеп з переселенців: у Львові мешканці модульного містечка організували справжнє дійство (відео)

  • 17.01.2023, 09:52
  • Пресслужба ЛМР
Учасниками вертепу стали жителі тимчасового модульного містечка «Маріяполіс», що на Сихові. Всього до дійства долучилися 20 вимушено переміщених осіб. Наймолодшій колядниці - лише 6 років.

фото: Роман Балук

Зібрав колядників отець Андрій, що водночас є адміністратором містечка для переселенців «Маріяполіс». Для більшості учасників вертеп у Львові став першим у їхньому житті.

«У грудні у нашому чатику, в якому перебувають усі мешканці містечка, я написав про ідею створення такого вертепу. Запитався, хто хотів би долучитись і на першу репетицію прийшло аж 20 людей різного віку та з різних куточків України. На початку більшість учасників й не знали колядок. Але 4-5 репетицій - і ми вже готові позмагатись із галичанами», — жартує отець Андрій.

Окрім традиційних колядок переселенці підготували й сучасні різдвяні пісні. Серед них, наприклад, “Там у Бахмуті” тощо.

«Мені дуже подобається виступати. Буду ходити колядувати і в наступні роки», - каже наймолодша учасниця вертепу 6-літня Варвара із Лисичанська.

Новостворений вертеп користується популярністю у Львові - колядники вже побували у Шевченківському гаю та виступили у кількох львівських храмах.  А вчора завітили у Ратушу - в гості до міського голови Андрія Садового та його дружини Катерини Кіт-Садової.

відео: Андрій Андрух

фото: Роман Балук