Театр Лесі запрошує на прем’єру вистави «Завтра в той самий час»

  • 23.03.2023, 11:24
  • Пресслужба ЛМР
30 березня о 18:00 на великій сцені львівського театру імені Лесі Українки відбудеться прем’єрний показ вистави «Завтра в той самий час» – постановки про волонтерство і химерну дійсність війни.

Як розповідають організатори, вистава опирається на комедію Арістофана «Лісістрата» про жінок Еллади, які вирішили примусити своїх чоловіків скласти зброю і таким чином зупинити десятилітню війну між Спартою та Афінами. Актори і актриси приміряють до себе і реалій своєї країни, в якій також десятий рік триває війна, роль головної героїні й інших персонажів п’єси. В обставинах сучасної України Лісістрата потрапляє в ситуації, де обирає інші способи боротьби, ніж героїня Арістофана, оскільки припинити цю війну, склавши зброю, неможливо.

Режисерка вистави – Світлана Ілюк, драматургиня – Любов Ільницька, сценограф – Олексій Хорошко.

«Для мене ця робота існує на межі нашого часу та фікційного, на перетині реальності та сюрреалістичного сну. Протягом року я намагалась фіксувати важливі емоції від зустрічей з новими людьми, перебуваючи з ними в тісних волонтерських зв’язках. Намагалась відчувати і фіксувати собі єдність та чесність, згуртованість, турботу людей про своїх і своє, про цілу країну, цілу націю. Це допомагало і надихало при роботі з постановкою.

Власне через усе це тема волонтерської діяльності лежить у основі вистави «Завтра в той самий час». Головна героїня «Лісістрати» Арістофана потрапляє на репетицію. В Україні, в наші дні. У цій персонажці зібраний досвід багатьох людей – мій, драматургині вистави, усієї команди. Те, що вона показує глядачам і глядачкам, – це свого роду інструкція для нашого часу, воєнного й складного. Часу, який показує, хто є хто», – каже Світлана Ілюк.

Ролі виконують: Микола Береза, Ростислав Колачник, Андрій Кравчук, Анастасія Лісовська, Наталія Мазур, Володимир Помірко, Артур Темченко та Оксана Цимбаліст.

Прем’єра вистави відбудеться 30 березня о 18:00 у великій залі Театру Лесі (вхід з вулиці Городоцької, 36).

Тривалість вистави: 2 години (з антрактом).

Вікове обмеження: 18+

Квитки доступні тут.