У Львові презентували містичний трилер «Еґреґор»: чим цікавий та особливий новий український фільм

  • 20.04.2023, 09:22
  • Пресслужба ЛМР
Вчора у Львові відбувся допрем’єрний показ українського містичного фільму «Еґреґор», який знімали у нашому місті. На подію приїхали автори та актори кінострічки, розповіли глядачам про особливості фільму та поділились враженнями щодо знімального процесу саме у Львові.

Автор - Андрій Пашковський
Автор - Андрій Пашковський

«Львів – це наймістичніше місто України, тому я не знаю, де можна знімати містичний трилер, як не тут. Це наше улюблене місто, і я, і головна героїня зі Львова, наш режисер також його обожнює. Тому ми одразу знали, де зніматимемо фільм, і дуже задоволені, що все вдалося.

Ми мали презентували стрічку 8 березня 2022 року, але війна не дала нам цього зробити. Як завжди, хвилюємось перед прем’єрою, дуже вже хочемо почути відгуки глядачів», – зазначив Сергій Лавренюк, продюсер фільму.

Як розповіла команда, знімальний процес тривав 3 місяці, але загалом робота над фільмом зайняла майже 6 років. Без труднощів не обійшлось, але раді, щось вже відсьогодні глядачі можуть побачити його у кінотеатрах країни.

Автор - Андрій Пашковський

«Труднощі нас переслідували впродовж всього часу зйомок, адже ми знімали трилер в часи коронавірусу. Над фільмом працювала міжнародна команда (адже це копродукція України, Польщі та США), було задіяно акторів з-за кордону, тому це було дуже нелегко. Можна сказати, що ми просто ходили по лезу. Потім рік повномасштабного вторгнення не давав нам можливості презентувати кіно глядачам. Але зараз завдяки наших військовим і силі українського народу ми можемо зробити прем’єру «Еґреґора» у Львові», – розповів режисер Станіслав Капралов.

Також до презентації фільму онлайн долучився міський голова Львова Андрій Садовий, який зіграв епізодичну роль у цій кінострічці.

Автор - Андрій Пашковський

«Дуже круто, коли знімають українські фільми. Ставши маленькою частиною знімального процесу, я зовсім по-іншому подивився на роль актора. Це надзвичайно складна праця, яка вимагає самовіддачі, терпіння і максимальної сконцентрованості. Для того, щоб з’явитись в фільмі у кількасекундному епізоді, довелося зніматись десь 4-5 годин! Я ніколи не думав, що на це  потрібно так багато часу і зусиль. Висловлюю респект усім акторам.

Дуже вже хочу подивитись фільм, бо сценарій дуже інтригуючий. Дякую авторам кінострічки за те, що зняли її у Львові. Будемо раді й в подальшому співпрацювати і допомагати українській кіноіндустрії», – сказав мер Львова.

Автор - Андрій Пашковський

«Я б хотіла наголосити на тому, що в цьому фільмі одну зі своїх останніх ролей зіграв актор Паша Лі. Також над фільмом працював піротехік Олександр Суворов, який також загинув. Багато хто з акторського складу зараз не можуть бути на прем’єрі: Павло Алдошин воює на фронті, Олена Турбал була вимушена поїхати за кордон. Саме тому для мене це дуже знакове кіно, адже це те місце, де ми ще раз об’єднались з близькими нам людьми», – додала Олена Лавренюк, акторка, головна героїня фільму «Еґреґор».

Довідка

Фільм розповідає про нью-йоркського детектива Артура, який отримує дивного листа з авіаквитком і прихованим посланням від свого університетського професора-українця, з яким він не спілкувався протягом багатьох років. Намагаючись розібратися, Артур дізнається, що професор начебто вчинив самогубство, а за дочкою професора Лесею полюють невідомі люди. Артур вилітає в Україну, аби розплутати цей загадковий клубок і допомогти дочці людини, яка багато років тому відіграла важливу роль в його житті.

Детективний трилер зняв режисер Станіслав Капралов за сценарієм Сергія Касторних, Любомира Левицького та Омрі Роуза. Проєкт фільму був серед переможців 9-го конкурсного відбору Держкіно, під час якого отримав один з найвищих балів. Загальний кошторис виробництва склав понад 66 млн грн, третина цих коштів – державні. Створенням фільму займається компанія «Солар Медіа Інтертейнмент». Зйомки проходили у Києві, Львові та Нью-Йорку.

Офіційні сторінки фільму:

Facebook - https://www.facebook.com/Egregorthemovie

Instagram - https://www.instagram.com/egregor_movie/

Трейлер - https://www.youtube.com/watch?v=Q-jR6vRkuIU&t=100s