Театр «Слово і голос» їде у культурно-дипломатичний тур до Нідерландів та Іспанії

  • 13.06.2023, 14:36
  • Пресслужба ЛМР
З 14 червня до 2 липня театральний центр «Слово і голос» відправляється з культурно-дипломатичним туром містами Нідерландів та Іспанії на підтримку України. Акторки театру Наталія Половинка, Марія Кміть та Соломія Кирилова представлять там Давні Духовні напіви.

«ІРМОС для України» – це продовження міжнародних культурно-дипломатичних турів «Слово і голос», які відбуваються регулярно з 2022 року від початку повномасштабної війни росії в Україні.

Працюючи у Львові, театр з перших днів війни на кілька місяців став шелтером для внутрішньо переміщених осіб, не припиняв грати репертуар та здійснює поїздки з виставами, майстернями, зустрічами в країни Європи – Польщу, Латвію, Литву, Данію, Англію та Францію – для представлення сучасного мистецтва, базованого на традиції України, для спільної молитви за перемогу, для збору коштів для допомоги ЗСУ та підтримки діяльності театру.

Завдяки підтримці європейців, «Слово і голос» за минулий рік створив у Львові  нові вистави, в яких брали участь переселенці, вдови, матері загиблих воїнів – «Під грушкою. Співочий марафон миру», «Для своїх» та «САД Божественних Пісень. Сковорода».

Розклад туру:

13 червня – майстер-клас зі співу з Хором Рейкур в Утрехті (Нідерланди).

14 червня – концерт і розмова на радіо (пряма трансляція)

14 червня – концерт у Вонделкерку (Вонделстрат, 120с) в Амстердамі.

15 червня – майстер-клас зі співу з Хором Шедам у Бевегінгу (Нідерланди).

17 червня – концерт для тимчасово переміщених осіб з України («Вітальня Анни», Утрехт)

18 червня – два концерти у Ніколайкерку (Ніколааскеркхоф, 8) в Утрехті.

24 червня – майстер-клас зі співу з хором, який об’єднав українців, що живуть в Барселоні (Іспанія)

25 червня – участь у Священній Месі в храмі Святого Сімейства (Месу відслужить єпископ Барселони Сергі Гордо з наміром помолитися за мир в Україні і закінчення війни).

30 червня – показ фільму «Мати апостолів» з субтитрами іспанською мовою (PuntBCN, Авеню де Кан Граелс, Барселона).

2 липня – обговорення фільму «Мати апостолів» і зустріч-розмова про ситуацію в Україні.

Посилання на події:

https://pianoocean.com/irmos-for-ukraine/?fbclid=IwAR1i1mF636nTwDs4c-rORhScFTW8msY8-CB6m2t6X3sciCjfa3cksv1Une4

https://www.facebook.com/events/624574596401075

https://www.facebook.com/events/765697405253166

Довідка

ІРМОС – співи з ранньохристиянської літургії виконуватимуться у поєднанні з традиційними українськими піснями. Під час цього особливого вечора зов землі до неба зустрінеться з даром, що спускається з неба на землю, таким чином зцілюється людина і з нею весь світ.

«Слово і голос» – це сучасний театр, котрий здійснює живу традицію України засобами театру і музики. Три головні напрямки діяльності – освіта, художнє дослідження і театр – творять театральний центр, в основі якого є людина.