Міста та їхні герої: у Львові відкрилась фотовиставка про героїчних українців

  • 19.06.2023, 13:44
  • Пресслужба ЛМР
У Львові стартував всеукраїнський проєкт «Міста та їхні герої», метою якого є показати всю правду про героїзм українського народу і трансформацію звичайної людини у справжнього героя. У межах проєкту в різних містах України представили фотовиставку з роботами провідних українських фотографів, а також презентують документальні фільми про героїчних українців.

Фото - Соломія Григор'єва
Фото - Соломія Григор'єва

Фотовиставку «Міста та їхні герої» у Львові можна побачити на північній стороні площі Ринок. Тут у відкритому доступі – світлини, зроблені в різних містах України, постраждалих від російського вторгнення. Зокрема, це пейзажі міст та світлини окремих об’єктів, а також фото мешканців міст, які відіграли важливу роль у захисті свого краю від російських загарбників.

На виставці представлені роботи провідних українських фотографів, серед яких, зокрема, Владислав Содель, Валентин Кузан, Арсеній Герасименко, Роман Пашковський, Олег Тоцький, Ігор Тишенко. Саме вони з початку повномасштабного вторгнення закарбовують у світлинах українські міста та їхніх героїв, показуючи через фото українців такими, якими вони є – стійкими, справжніми, героїчними.

Фотовиставку вже побачили в Баштанці, Охтирці, Іванкові, Харкові, Миколаєві та Чернігові. У Львові вона діятиме до 24 червня. Після Львова її покажуть також у Києві, а далі – в Парижі та Берліні.

Головною частиною проєкту «Міста та їхні герої» є показ документальних фільмів про звичайних українців, яких війна змусила відмовитись від основного заняття і перетворила на волонтерів та військових. Режисерами стрічок виступили Ольга Гібелінда та Андрій Литвиненко.

У кожному з 6 міст – Харкові, Миколаєві, Чернігові, Охтирці, Баштанці та Іванкові – було обрано свого героя для документального фільму про місто. Кожен фільм розкриває свою сторінку волонтерства, дієвості та любові до власної країни від українців.

Прем’єра фільму «Міста та їхні герої» у Львові пройде 24 червня. Більше про це – на сайті проєкту та на сторінках у соцмережах.

Проєкт реалізується за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України».