Дві вистави львівського Театру Лесі увійшли до шортлиста міжнародного фестивалю-премії «ГРА»

  • 13.09.2023, 12:40
  • Пресслужба ЛМР
Одразу дві вистави Театру Лесі увійшли до короткого списку фестивалю-премії «ГРА» і будуть боротись за перемогу у своїх номінаціях.

У номінації «За найкращу драматичну виставу» до шортлиста увійшла вистава Top Girls. Це драматична вистава за п’єсою британської драматургині Керил Черчилл. Це найдовша та одна з найскладніших у втіленні вистав театру.

У номінації «За найкращу виставу на перетині театральних жанрів, мистецького синтезу і перформативних форм» до короткого списку увійшла вистава «146 зірок, видимих неозброєним оком» — постдокументальний мюзикл, який зосереджується на соціальній проблематиці довкола сексуальних меншин. Одна з особливостей вистави — це костюми, над якими працював відомий дизайнер Руслан Багінський.

Нагадаємо, раніше Театр Лесі уже перемагав у міжнародному фестивалі-премії «ГРА». Перемогу театру одразу у трьох номінаціях принесла вистава «Філоктет. Античний рейв». Вона здобула перемогу у номінації «Краща камерна вистава». Також акторка з цієї вистави Оксана Цимбаліст перемогла в номінації «Краща жіноча роль», а актор Василь Сидорко — у номінації «Краща чоловіча роль». Також вистава «Філоктет. Античний рейв» увійшла до шортліста Шевченківської премії 2023.

Найближчий показ вистави «Top Girls» відбудеться 17 вересня. Квитки тут.

Виставу «146 зірок, видимих неозброєним оком» можна буде побачити в жовтні.

А найближчий показ вистави «Філоктет. Античний рейв» — 22 вересня, однак квитки вже розпродано.