Театр Лесі представив Україну на Nobel Peace Talks в Норвегії

  • 11.10.2023, 15:17
  • Пресслужба ЛМР
Команда львівського Театру Лесі представляла Україну на дискусії, організованій Нобелівським Центром Миру, та показала виставу на сцені Національного театру в Осло.

У рамках поїздки 30 вересня відбувся показ вистави Imperium Delendum Est в Національному театрі Осло. На виставі серед публіки були присутні представники міжнародних організацій, зокрема радниця проєкту Підтримка освітніх реформ в Україні від The European Wergeland Centre, співробітниця Посольства України в Королівстві Норвегія, радниця Посольства Республіки Болгарії в Королівстві Норвегія та представники місцевих культурних інституцій, з якими також познайомилась команда театру.

Цікавий факт: для вистави були потрібні музичні інструменти, частину з яких забезпечили відомі музиканти з Осло, а акордеон «позичив» колишній Міністр клімату та навколишнього середовища Норвегії.

Окрім показу вистави, проєктна менеджерка театру Лесі Вікторія Швидко та головний режисер Дмитро Захоженко взяли участь у дискусії «Коли мистецтво бунтує» в рамках проєкту “Nobel Peace Talks” від Nobel Peace Center. Розмова була про те, як театр в Україні працює під час воєнних дій, як у сфері мистецтва і культури відбувається протистояння українських діячів проти російської культури та як говорити про російську культурну експансію не лише в Україні, але й у світовому контексті.

Від початку повномасштабного вторгнення та дотепер Театр Лесі активно представляє Україну на міжнародній арені. У 2022 році Театр Лесі відвідав низку європейських країн, зокрема Францію, Німеччину, Польщу та Румунію. Також Театр Лесі брав участь у найстарішому міжнародному театральному фестивалі світу в Авіньйоні – Festival d’Avignon.

Поїздка до Норвегії відбулася за підтримки Human Rights House Foundation та Nobel Peace Center.