Забудовників, що ведуть незаконні роботи на вул. Тернопільській, 42, оштрафували на 1,6 млн гривень

  • 28.04.2021, 18:31
  • Наталія Козак
ПрАТ «Ірокс» та ТзОВ «Персенківка», що зводять багатоквартирний житловий будинок без жодних на це дозвільних документів на вул. Тернопільській, 42, оштрафували на 1,6 млн грн. Відтак, у департаменті містобудування ще раз застерігають львів’ян бути обачними та не купувати житла в самобуді.

У міській інспекції Держархбудконтролю (ДАБК) наголошують: забудовнику дозвіл на виконання будівельних робіт анулювали ще 2016 року. Відтоді нічого не змінилося.

«Рішень суду, які б говорили про зворотнє, немає. Отже, компанія «Ірокс» відновила будівельні роботи самочинно, без жодних дозволів.

16 квітня Інспекція ДАБК у Львові завершила перевірку на об’єкті будівництва на Тернопільській, 42. Інспектори зафіксували: будівельні роботи тривають, на будові майже 300 працівників, а документи, звичайно, в забудовника не з’явилися. А тому, з огляду на зафіксовані порушення, було визначено суму штрафу – 1,6 млн грн (штрафи на дві юридичні особи – ПрАТ «Ірокс» та ТзОВ «Персенківка» – по 839 900 грн). Усі будівельні роботи повинні бути зупинені, на усунення решти порушень в забудовника є два місяці.

Зазначимо, міська рада не перший рік судиться із цим забудовником. Зрештою, судова тяганина з «Іроксом» була щодо не одного їхнього будівництва у Львові. Та й не тільки у нашому, а й у інших містах», - інформують у департаменті містобудування.

Мерія просить мешканців бути обачними та купувати нерухомість лише у перевірених забудовників. Переглянути перелік суб'єктів підприємницької діяльності, котрі зарекомендували себе недобросовісними підрядниками та забудовниками можна за посиланням.