«Маємо принципову згоду будівельної компанії відремонтувати садок на вул. Грінченка», - Л. Зубач

  • 23.01.2023, 14:49
  • Пресслужба ЛМР
Заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач поінформував про намір приватної будівельної компанії відремонтувати садок на вул. Грінченка. Так, забудовник погодився полагодити дах для садка і будинку дитячої творчості по сусідству, харчоблок і кілька нових груп.

«У Львові на вулиці Грінченка є дитячий садок і будинок дитячої творчості через стіну. Фактично, це все колишнє приміщення дитячого садочка, але дуже давно використовувалося як будинок творчості. Кілька років тому місто вирішило, що половина приміщення повертається під садок, а це 7 груп - майже на 200 дітей. Тож розпочали ремонт. Вдалося відкрити 3 групи. Відтак через війну капітальні роботи зупинили.

Водночас поблизу, у цьому мікрорайоні, одна з будівельних компаній Львова запланувала будівництво. І, як внесок у розвиток соціальної інфраструктури, погодилася завершити ремонт у дитсадку на Грінченка», - зазначив Любомир Зубач на власній сторінці у Facebook.

Зараз юристи департаменту містобудування напрацьовують алгоритм співпраці забудовника і міської ради у цьому кейсі.

«Тим часом мали виїзд на місце і домовленість розпочинати роботи з даху, щоб затікання не зіпсувало уже зробленого ремонту в групах. Оскільки не встигли доробити весь дах, то така загроза є. Відтак – харчоблок, щоб не довозити їжу із садка по сусідству, і ремонт ще кількох груп.

Коли вдасться втілити задумане, матимемо удвічі більший садок, як є сьогодні. Фактично, це зовсім близько до вулиці Миколайчука і мешканці звідти могли б водити своїх діток до цього дошкільного закладу», - підсумував посадовець.