Як виглядатиме Погулянка: місто проведе конкурс на найкращу пропозицію розвитку території

  • 26.05.2023, 14:07
  • Пресслужба ЛМР
Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив рішення про організацію та проведення Всеукраїнського відкритого архітектурно-містобудівного конкурсу на найкращу проєктну пропозицію розвитку території вздовж вулиці Погулянка у Львові.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук
Територія проєктування та її зони

«Пропонується не тільки зберегти рекреаційну зону в межах існуючої ділянки, а й додати мінімум 2 гектари рекреаційної території в межах цієї окресленої території. Згідно з чинним зонуванням, вона не призначена для рекреації, тож ми плануємо цю рекреацію в детальному плані вже сформувати», – зазначив Антон Коломєйцев, головний архітектор Львова.

Проєктантам пропонують працювати в межах будівель колишнього винзаводу. В управліні архітектури та урбаністики наголошують на необхідності збору дощової води, щоб не нести загрози водному балансу цієї території. У сусідній зоні також можливо запланувати кабелювання існуючої лінії електропередач, яка вивільнить, в тому числі, громадські території перед Центром творчості дітей та юнацтва. 

«Управління архітектури буде контролювати, щоб вимоги, затверджені сьогодні виконавчим комітетом, були збалансовані і прописані в цьому завданні. Фінальний результат конкурсу дасть можливість працювати над детальним планом. Якщо він буде успішний, ми зможемо ці знахідки на конкурсі використати в детальному плані. Ми фактично відкриваємо сцену для архітекторів, аби вони могли запропонувати візію щодо розвитку даної території», – розповів Антон Коломєйцев, головний архітектор міста.

Міський голова Львова зазначив, конкурс варто організувати з можливістю залучення міжнародних фахівців, як це у Львові робили раніше.

«Я б хотів, щоб ми прописали це – оголосити Всеукраїнський архітектурний конкурс з можливою участю міжнародних архітекторів. Варто зазначити, що головний архітектор міста очолює журі і формує склад конкурсної комісії», – наголосив Андрій Садовий, міський голова Львова.