Місто знову видаватиме містобудівні умови і обмеження

  • 29.11.2023, 09:37
  • Пресслужба ЛМР
Напередодні «Дія» почала приймати документи на розгляд міського управління архітектури та урбаністики. Про завершення містобудівної блокади повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач. Також усі містобудівні наміри забудовників будуть розглядати публічно.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук

«На три місяці ця диверсія заблокувала весь процес, коли містобудівний бізнес Львова змушений був зупинитися. Упевнений, львівські забудовники знають, кому дякувати за це.

Технічно ж це сталося через дуже дискусійне рішення суду, яке місто оскаржувало. А коли у цю історію домішалась політика та певні бізнес-інтереси – все це вийшло на якийсь незрозумілий рівень та набрало високого градусу абсурду. Ледь не дійшло до того, що повноваження визначати, які зависокі будинки будувати у Львові, мало не віддали невідомим чиновникам у районній держадміністрації. Роблю висновок – декому ну дуже заважала публічність процесу видавання містобудів. Адже це було привселюдне обговорення в режимі онлайн кожної заявки на засіданнях виконавчого комітету.

Але сьогодні маю для вас дві новини і обидві гарні.

Перша. Містобуди – де-факто єдиний документ, яким визначаються вихідні дані на будівництво і який видають органи місцевого самоврядування. І від сьогодні у Львові їх продовжує видавати міська влада. Як це і передбачає закон. А не хтось десь, у не зрозуміло який спосіб. Уповноваженим органом, нагадаю, за рішенням сесії визначено управління архітектури і урбаністики.

І друга новина – принцип публічності буде збережено. Адже львів’яни мають абсолютно законне право знати - хто, що, де і як будуватиме у їхньому місті. Тому передбачено публічний розгляд усіх містобудівних намірів забудовників на відкритих засіданнях виконавчого комітету», – зазначив Любомир Зубач.