На архітектурний конкурс Меморіального комплексу військових поховань Героїв України надійшло 27 проєктів

  • 21.03.2024, 15:15
  • 827
  • Пресслужба ЛМР
На Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс меморіального комплексу військових поховань Героїв України на вул. І. Мечникова у Львові подали 27 проєктів. Їх розгляне експертне журі та вже у квітні визначить переможця. Також враховуватимуть рекомендації дорадчої ради, куди входять представники військових підрозділів регіону та родин загиблих Героїв.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук

За даними управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради, на архітектурний конкурс Меморіального комплексу військових поховань Героїв України надіслали 27 проєктів – пропозицій облаштування меморіального комплексу.

Від учасників конкурсу місто очікує пропозицій, які зможуть стати взірцями нового підходу до проєктування військових кладовищ в Україні. Проєкти мали змогу подавати і міжнародні фахівці у співпраці з українськими архітекторами.

Оцінювати проєкти та визначати переможців буде журі конкурсу:

1. Антон Коломєйцев — заступник директора департаменту містобудування, начальник управління архітектури та урбаністики, головний архітектор міста Львівської міської ради, м. Львів;

2. Тетяна Балукова — начальниця управління охорони історичного середовища, м. Львів;

3. Василь Косів — доктор мистецтвознавства, ректор Львівської національної академії мистецтв, м. Львів (за згодою);

4. Богдан Черкес — доктор архітектури, професор, директор Інституту Архітектури та Дизайну Національного університету «Львівська Політехніка», м. Львів (за згодою);

5. Юліан Чаплінський — архітектор, м. Львів (за згодою);

6. Марко Савицький — архітектор, засновник та керівник архітектурного бюро «Savytskyy Design», м. Львів (за згодою);

7. Микола Шеремета — архітектор, голова Львівської обласної організації Національної Спілки Архітекторів України, делегований представник від НСАУ, м. Львів; м. Львів;

8. Олена Василько — архітекторка, директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної військової адміністрації, головний архітектор області, делегований представник Львівської обласної військової адміністрації, м. Львів;

9. Святослав Шеремета — директор КП «Доля», голова постійної комісії Львівської обласної ради з питань культури, інформаційної політики та промоції, делегований представник Львівської обласної ради, м. Львів.

Також при визначенні переможця будуть враховані рекомендації дорадчої ради, яка складатиметься з представників військових підрозділів регіону, представників родин загиблих Героїв, військових капеланів, громадськості, депутатів Львівської міської ради та представників профільних підрозділів міськради.

Переможцям виплатять премії. За 1 місце – 500 тис. грн, за 2 місце – 300 тис. грн, за 3 місце – 200 тис. грн. Важливо, що фінансування конкурсу та виплата премій здійснюватиметься не за кошти міського бюджету, а винятково за кошти благодійників. 

Детальніше про умови та завдання цього конкурсу можна прочитати тут.