Львів визначив план дій щодо залучення інвестицій

  • 26.07.2012, 10:43
У Львові визначено пріоритети у сфері інвестиційної діяльності. Стратегічний план залучення інвестицій у Львів до 2020 року сьогодні виноситься на затвердження сесії.

Першочергове завдання – встановити умови діяльності міста у сфері залучення інвестицій. Цим планом визначені конкретні інвестиційні проекти, які вважаються стратегічними для міста, реалізація яких є пріоритетною.

Коли ми бачимо мету і знаємо, куди йти, ми вибираємо найкоротший шлях. Це економія ресурсів на непотрібні проекти, економія часу. Це є шанс для підвищення якості послуг, що надаються мешканцям на території Львова. Проекти, що плануються, стимулюватимуть створення нових робочих місць, збільшення надходжень до міського бюджету, з якого фінансуються дороги, школи. Тому реальні результати мешканці зможуть бачити швидше, ніж без цього стратегічного плану

начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій

Сергій Кіраль.

Стратегічний план залучення інвестицій у Львів до 2020 року розроблений у відповідності до Комплексної стратегії розвитку міста.

Ця стратегія представляла собою простий прагматичний план, що сприятиме покращенню інвестиційної діяльності, який ми розділили за трьома напрямками: інвестиційна промоція, інвестиційна політика та створення об’єктів для інвестування. Це спільна робота представників місцевого бізнесу, міжнародних інституцій, міської ради. Цей документ розроблявся протягом приблизно одного року у рамках проекту «Місцевий економічний розвиток міст». Працювали експерти з Канади, Польщі, України.

Цей план допоможе систематизувати наші дії, чітко визначити пріоритети роботи. Для більшості підприємців інвестори – потенційні партнери. Для міста – це нові робочі місця та надходження у бюджет. Але неможливо працювати, не знаючи загального плану

в. о. голови правління Інституту міста

Олександр Кобзарев.

Нагадаємо, відповідно до розробленого Стратегічного плану залучення інвестицій пріоритетними інвестиційними проектами визначено: запровадження електронного квитка у громадському транспорті, проект щодо управління твердими побутовими відходами, будівництво промислового парку у Рясне та бізнес-парку біля аеропорту.