У Львівській громаді розвиватимуть технологічні індустрії: що це дасть мешканцям

  • 06.07.2023, 14:53
  • 485
  • Пресслужба ЛМР
Сесія підтримала Програму розвитку технологічної індустрії у Львівській МТГ на 2023-2027 роки. Це документ, який декларує наміри Львівської територіальної громади щодо формування місцевої екосистеми розвитку інноваційних технологічних продуктів та технологічного бізнесу. Сьогодні на сесії Львівської міськради проголосували за затвердження програми.

 Як повідомили у Інституті міста, передумовами до створення цієї програми стало переміщення до Львівської громади близько сотні підприємств, стартапів та освітніх установ, що розробляють та виготовляють технологічні продукти. Після повномасштабного вторгнення виникла велика кількість компаній, що займаються розробкою та збором дронів, БПЛА та іншої роботизованої техніки, частина з яких була переміщена з Харківської, Дніпропетровської та інших областей. Підприємства технологічного сектору є перспективною складовою економіки Львівської громади, адже створюють продукти з високою доданою вартістю та конкурентні робочі місця з гідною оплатою праці.  

  Основні завдання програми:

  1. створення умов для тестування та виробництва технологічних продуктів, зокрема Центру прототипування;

  2. створення умов для розвитку технологічного бізнесу та продуктів, зокрема, через діяльність Lviv Tech Cluster, функціонування офісу трансферу технологій та активна співпраця із наявними підприємствами у Львівській громаді;

  3. розвиток людського капіталу для технологічної галузі, зокрема, через підтримку неформальних освітніх ініціатив та професійно-технічних і вищих навчальних закладів;

  4. забезпечення доступу до фінансування для представників технологічної індустрії - ваучерна підтримка, механізми закупівлі інновацій. 

  Реалізація програми забезпечить: 

  • зростання кількості зареєстрованих підприємств технологічної галузі, що здійснюють активну діяльність на території Львівської МТГ;

  • зростання обсягів науково-дослідних робіт у технологічних підприємствах Львівської МТГ;

  • Залучення нових осіб у технологічну галузь;

  • зростання притоку внутрішніх та зовнішніх інвестицій у технологічний сектор;

  • зростання рівня довіри та взаємодії між представниками технологічного сектору у Львівській МТГ.

  «Програма спрямована на створення умов для розвитку сталих та конкурентоспроможних підприємств технологічної індустрії на території Львівської громади. Місто з її допомогою визначає, що не лише максимально підтримує, а й має спроможність стати одним з ключових гравців у галузі. Зараз саме той час, щоб дати додатковий поштовх розвитку індустрії, і Львову стати найтехнологічнішим містом України», - наголошує Андрій Пундор, керівник програми стратегії Інституту міста.

  Інститут міста щороку звітуватиме про реалізацію програми розвитку технологічної індустрії у Львівській МТГ, а також стан та виклики технологічного ринку у громаді.