3600 робочих місць на 30 га: сесія підтримала створення індустріального парку «Сигнівка»

  • 06.07.2023, 15:12
  • Пресслужба ЛМР
Створення муніципального індустріального парку «Сигнівка» підтримали на засіданні сесії Львівської міської ради. Управління інвестицій та проєктів Львівської міськради організує та проведе конкурс з вибору керуючої компанії індустріального парку.

Індустріальний парк «Сигнівка» включатиме 5 земельних ділянок, загальною площею 30 гектарів. Його створять терміном на 50 років. Керуюча компанія, яку буде обрано на відкритому конкурсі, виступить девелопером проєкту та отримає  п’ять земельних ділянок індустріального парку в оренду.

В парку можуть бути розміщені виробничі підприємства переробної промисловості, зокрема легкої та харчової, автомобілебудування та його компонентів, легке машинобудування,  military tech, виробництво текстилю, меблів, медичного обладнання, упаковка та поліграфія, виробництво будівельних матеріалів, аерокосмічні розробки та дата-центри. Також тут буде громадський центр з науково-технологічним осередком, в якому діятиме бізнес-інкубатор для стартап-проєктів.

Індустріальний парк дозволить створити щонайменше 3600 нових робочих місць. Повноцінне функціонування ІП «Сигнівка» збільшить податкові надходження до міського бюджету – близько 250 млн грн на рік, а також понад 430 млн грн - до державного бюджету.   

Цього місяця розпочнеться процедура реєстрації індустріального парку у відповідному державному Реєстрі, паралельно проведуть відкритий конкурс для відбору керуючої компанії.

 «Сьогодні на сесії затвердили також положення про проведення конкурсу. Далі буде збиратися конкурсна комісія, яка визначатиме умови проведення цього конкурсу. У конкурсній комісії є 5 представників органів виконавчої влади і представники депутатського корпусу віж кожної з фракцій Львівської міської ради», – зазначив Андрій Павлів, керівник управління інвестицій та проєктів Львівської міської ради.

Львівська міська рада має намір підтримувати індустріальний парк "Сигнівка" через звільнення та зменшення місцевих податків та зборів, зокрема щодо орендної плати за землю. Будівництво першої черги проєкту заплановане протягом одного року від підписання договору із керуючою компанією, а повна реалізація проєкту займе до 10 років.