Грантовий ваучер на створення або розвиток переробних підприємств: Львів долучається до державної програми підтримки бізнесу

  • 23.08.2023, 18:59
  • Пресслужба ЛМР
Львівська міська рада розширює грантову підтримку. Місто, перше в Україні, надаватиме грантовий ваучер на створення або розвиток переробних підприємств, які отримують компенсацію від держави. Рішення підтримали на сесії Львівської міськради сьогодні, 23 серпня.

фото: Роман Балук

«Львів долучиться до державної програми підтримки виробників переробної промисловості. У Львові є десятки таких підприємств, сьогодні вони мають змогу отримати 50% компенсації від держави при купівлі обладнання і решту 50% вони оплачують самі. Львів – перше місто, яке долучається до цієї програми і буде покривати певний відсоток – від 5 до 25 – коштів, які вклало підприємство. Розмір виплат визначить спеціальна комісія. Він залежить від того, яким буде розвиток цього виробництва, скільки робочих місць створить підприємство та як воно буде масштабуватись», – пояснив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Грантовий ваучер на створення або розвиток переробних підприємств – це часткова компенсація власного внеску отримувача гранту, який зареєстрований у Львівській міській територіальній громаді, згідно з порядком надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України.

Розмір грантового ваучера залежить від кількості створених робочих місць та розміру гранту, що покривається Міністерством економіки України, та власного внеску підприємства у рамках проєкту «єРобота». 

Він встановлюється у співвідношенні: 

  • 5% при створенні 5 робочих місць у розмірі, що не перевищує 80 тис. грн;

  • 10% при створенні 10 робочих місць у розмірі, що не перевищує 320 тис. грн;

  • 15% при створенні 15 робочих місць у розмірі, що не перевищує 480 тис грн;

  • 20% при створенні 20 робочих місць у розмірі, що не перевищує 1 280 тис. грн;

  • 25 % при створенні 25 робочих місць у розмірі, що не перевищує 2 000 тис. грн.

Для отримання грантового ваучера підприємці, щодо яких прийнято позитивне рішення Міністерства економіки України, звертаються до експертної комісії з ваучерної підтримки із заявою, копією наказу Міністерства економіки України та випискою з рахунка, на який надійшли грантові кошти у місячний термін після їх зарахування.

Нагадаємо, у Львівській міській раді є 6 ваучерів для підтримки бізнесу: ваучер для ветеранів, інвестиційний ваучер на проекти подвійного призначення, компенсаційний ваучер, ваучер на релокацію, ваучер на енергозбереження та інвестиційний ваучер. 

Більше деталей про ваучерну підтримку малих та середніх підприємств під час воєнного стану можна знайти за посиланням.