Мер Львова: «Підприємцям, які постраждали від обстрілу, потрібно допомогти»

  • 19.09.2023, 18:00
  • Пресслужба ЛМР
Сьогодні під час засідання виконавчого комітету Львівської міськради Андрій Садовий доручив посадовцям оцінити збитки та продумати механізми компенсації для підприємців, які постраждали внаслідок ранкового ворожого обстрілу. Пожежа, яка виникла в результаті російської атаки, знищила склади площею близько 10 тис. кв. м.

«Нам треба продумати механізм, яким чином допомогти постраждалим підприємцям. Це багато людей – малий та середній бізнес. Знищено площі близько 10 тисяч квадратних метрів. У мене велике прохання продумати, які компенсаторні механізми ми можемо запропонувати постраждалим. Одна справа, коли ми мешканцям допомагаємо: відбудовуємо, купуємо усе. Тут трохи інша ситуація, але люди не винні», – сказав міський голова Львова.

За словами міського голови, сьогодні внаслідок атаки російськими дронами виникла одна з наймасштабніших пожеж з огляду на руйнації і знищення матеріальних цінностей. Палали склади з гуманітарною допомогою.

«Тільки Карітас втратив близько 300 тонн вантажів, які вони буквально щойно отримали через Польщу, в тому числі з Ватикану. Там є і теплі речі, які вони планували передавати на схід, і продукти харчування, і дизель-генератори невеликі. Нам треба максимально оперативно зробити інвентаризацію, щоб ми розуміли, що це вартує з точки зору власників і орендарів, та приблизно розуміти масштаб збитків у фінансовому еквіваленті. Звісно, ми не зможемо як місто все покрити, але якимось чином потрібно знаходити компенсаторні механізми», – зазначив мер Львова.

Нагадаємо,  сьогодні надранок росія атакувала Львів дронами-камікадзе. Повітряна тривога тривала близько двох з половиною годин. Внаслідок атаки загинув 32-річний працівник складу. Ще один чоловік із переломами кінцівок перебуває у міській лікарні.