5 львівських бізнесів у топ 40 українських компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни

  • 16.10.2023, 13:37
  • Пресслужба ЛМР
5 компаній зі Львова увійшли до списку топ 40 українських компаній, які вперше вийшли на іноземні ринки під час війни. В переліку львівських бізнесів-експортерів є мережа закладів харчування, компанія з виробництва конструкцій зі сталі та скла, клінінгова компанія, виробник системи Smart Home та автоматизації будівель, а також екологічний стартап.

За результатами дослідження журналу «Forbes Ukraine», після повномасштабного вторгнення росії понад 70 компаній в Україні почали експортувати свою продукцію на міжнародні ринки, серед них 40 вітчизняних компаній. У списку топ 40 є 5 компаній зі Львова.

До топ 5 компаній-експортерів у Львові після 24 лютого 2022 року входять:

Lviv Croissants — мережа закладів харчування, яка належить компанії Fast Food Franchising Group. В 44 містах України діють 137 закладів. Почала експортувати продукцію у вересні 2022 року до Польщі, де відкрила вже вісім пекарень. Також компанія планує розширення на нові ринки.

MetaliX.ua – компанія з виробництва і монтажу зонуючих конструкцій зі сталі та скла. Почала експортувати свої вироби у липні 2022 року до Канади, Німеччини, Італії та Англії. Компанія вже виконала близько 20 замовлень більш як на 1 млн грн. Планує також розширяти ринок експорту для Франції та США.

Чистота – клінінгова компанія. Почала експортуватисвої послуги у березні 2023 року до Польщі. Нині на Польщу припадає 13% усіх замовлень компанії. У планах до кінця року вивести бізнес у Варшаві на показники Львова.

rekava - екологічний стартап та компанія-виробник продуктів з переробленої кавової гущі та ароматичних свічок. Зараз компанія готується до випуску одноразових біорозкладних стаканів та горщиків для розсади. Почала експортувати у січні 2023 року до США, Японії, Тайваню, Великої Британії та країн ЄС.

i3 Engineering – компанія-розробник і виробник системи Smart Home та автоматизації будівель. Почала експортувати влітку 2022 року до країн Європи та Близького Сходу. Іноземні продажі компанії нині становлять приблизно 10%.

Цільовими країнами українського експорту у 2022 році стали Польща, Румунія, Туреччина, Китай, Угорщина, Німеччина, Італія, Іспанія, Нідерланди та Словаччина.

Детальніше у статті Forbes.