Сім’я ветерана війни Романа Качалаби відкрила власну екоферму завдяки ваучерній підтримці Львова

  • 31.12.2023, 11:22
  • 800
  • Ганна П’єх
Молода родина ветерана війни Романа Качалаби відкрила власну справу – екоферму у Ситихові. Подружжя скористалося ваучерною підтримкою від міста у розмірі 300 тисяч гривень і придбали для розвитку власної справи модульний вагон кухню/склад.

Війна для Романа Качалаби розпочалася у 2014-му, коли добровольцем пішов у військкомат. Тоді чоловік потрапив у 24-ту окрему механізовану бригаду, де був старшим солдатом. У перші дні повномасштабного вторгнення Роман Качалаба пішов на війну вдруге і знову добровольцем. У цей час на військового чекала дружина та троє маленьких дітей. Після контузії Роман повернувся у рідний Ситихів, де і вирішив зайнятися фермерством. Дружина Ірина, розуміючи, що вони не мають стартового капіталу для бізнесу, цікавилася різними державними та міськими програмами підтримки. Так, з'ясувала про компенсаційні ваучери від Львівської міської ради у розмірі 300 тисяч гривень.

«Таку допомогу ми отримали вперше. Сума велика. Тож вирішили одразу купити дорогу і дуже важливу для нашої екоферми річ – модульний вагон кухню/склад, - розповідає Роман. - Він має систему опалення, підключення до мережі, кондиціювання, вентиляція та місце для приготування і зберігання кормів. Також можна використовувати як кухню, склад чи місце для ночівлі».

Нагадаємо, ваучерна підтримка – одна з найпопулярніших програм міста. Цього року компенсаційний ваучер також отримав учасник АТО із Зашкова, який завдяки такій допомозі придбав для свого господарства трактора. Торік уперше можливостями цієї програми скористалися підприємці з Рясне-Руського та Дублян.

 Детальніше по ваучерну підтримку тут