На вул. Садовій розпочали будівництво комунального ринку (відео)

  • 25.06.2024, 19:24
  • 298
  • Пресслужба ЛМР
На вул. Садовій – Петлюри стартувало будівництво комунального ринку. У новій будівлі площею майже 800 кв. м працюватимуть підприємці ринку «Любінське сяйво», а також селяни. Будівельні роботи проводять за кошти інвестора і планують завершити до кінця року.

фото Романа Балука для Львівської міської ради
фото Романа Балука для Львівської міської ради

За словами заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача, нова одноповерхова будівля ринку буде площею 790 метрів квадратних. Тут буде близько 77 робочих місць.

«Цей проєкт є прикладом вирішення проблемної ситуації, яка була тривалий час у Львові. Ринок «Любінське сяйво» зараз працює в межах громадського простору. Щодо цього завжди були дебати і проблеми. Ми порозумілися з підприємцями і тут буде збудовано цей комунальний ринок. Вони перейдуть сюди працювати, а на тому місці буде якісний красивий громадський простір.

візуалізація

Хочеться подякувати підприємцю, який погодився долучитися до участі в реалізації цього проєкту. Це є компанія «Глобус» – Володимир Феник. І так само вдячні підприємцям ринку «Любінське сяйво» за те, що нам вдалося порозумітися і ми знайшли точки дотику, як вийти з цієї проблемної ситуації», – розповів Любомир Зубач.

У новозведеній споруді заплановані відкриті торгові зони, відпочинкова зона Coffee Break та допоміжні приміщення: технічні, адміністративні, лабораторія. Також в приміщенні ринку облаштують доступну вбиральню. 

фото Романа Балука для Львівської міської ради

Підприємиця Оксана Мізерник нині торгує насінням на ринку. Каже, що усі торговці вже давно очікують нового ринку.

«Очікування щодо нового ринку в нас дуже великі і ми з нетерпінням цього чекали. Чесно кажучи, не хочемо бути обмануті, щоб будівництво було логічно завершене і дійсно те, що обіцяють, було збудовано, і ми залюбки перейшли б на нове місце праці», – розповідає жінка.

За словами директора ринку, нині на «Любінському сяйві» працює понад 80 підприємців, а також селяни, які привозять свої товари і їм надають місця для торгівлі. Усі вони матимуть змогу працювати у новозбудованому приміщенні ринку.

фото Романа Балука для Львівської міської ради

«Будемо робити акцент на селян, бо ринок без селян – це супермаркет. Тому ми хочемо якомога більше метрів площі залучити саме для селян, а підприємці, які є сьогодні на ринку, нехай на меншій площі, але будуть розміщені всі.

Люди втомилися працювати в тих умовах під відкритим небом. Всі згодні на покращення робочих місць, коли дощ не падає, вітер не дує, а нормально зберігається товар і нормальні умови праці», – каже Зіновій Сідорський, директор ринку «Любінське сяйво».

Остаточну вартість будівництва ринку інвестор ще підраховує. Але йдеться про суму від 15 до 20 мільйонів гривень.

фото Романа Балука для Львівської міської ради

«Я вважаю, що девелопери мають долучатися до таких інфраструктурних об’єктів, і мають допомагати нашому місту створювати такі соціальні проєкти. Наша компанія це підтримує і буде підтримувати надалі. Неподалік у цьому районі ми будуємо житловий комплекс, тож хочемо, щоб він розвивався і будемо долучатися до таких проєктів в майбутньому», – розповів Володимир Феник, інвестор та засновник компанії «Глобус».

Збудувати ринок планують ще до кінця цього року.

Любомир Зубач також наголосив, що робочі місця у новозведеному приміщенні ринку передбачені лише для підприємців відкритого ринку «Любінське сяйво». Ринок «Новий», який є у приватній власності, залишається і буде працювати на тому ж місці.

відео Максима Гнипа для Львівської міської ради

фото: Роман Балук, вигляд ринку до оновлення