Львів вступив у Львівське регіональне відділення Асоціації міст України

  • 16.11.2017, 17:05
  • Прес-служба ЛМР
Сесія міської ради прийняла ухвалу «Про вступ м. Львова в Львівське регіональне відділення Асоціації міст України Добровільного об’єднання органів місцевого самоврядування». За висловилось 47 депутатів.

Львівське регіональне відділення Асоціації міст України (Львівське РВ АМУ) Добровільного об’єднання органів місцевого самоврядування є неприбутковою, недержавною громадською організацією, що діє згідно з Конституцією України, Закону України «Про громадські об’єднання» та Закону України «Про асоціації міст України». Членами Львівського РВ АМУ є 41 місто Львівської області та 5 селищ міського типу. Львівське РВ АМУ координує дії органів місцевого самоврядування Львівщини, спрямованих на захист та розвиток повноважень і інтересів органів місцевого самоврядування .

«Враховуючи необхідність більш тісної взаємодії та співпраці з містами та територіальними громадами Львівської області у реалізації прав та захисту своїх повноважень, раціонального поєднання місцевих та державних інтересів соціального і економічного розвитку координації їх діяльності, є доцільність Львову вступити у Львівське регіональне відділення Асоціації міст України», - йдеться у пояснювальній записці до ухвали юридичного департаменту ЛМР.