Дорога, садочок та підприємництво: мер Львова обговорив з громадою Зашкова проекти, які спільно планують реалізувати

  • 20.10.2020, 17:54
  • Марія Демчина
Наступного року Львів готовий інвестувати у розвиток Зашкова близько 20 млн грн, а також спільно з місцевими мешканцями напрацювати програму розвитку села до 2024 року. Найперше, планують відновити садочок та облаштувати басейн у школі, збудувати дорогу до Брюхович та розвивати підприємництво. Це сьогодні обговорив міський голова Львова Андрій Садовий з громадою Зашкова.

фото: Роман Балук

«Зашків — особливий центр для Львова, для України. Враховуючи, що він має історичну значимість, тому що тут народився і жив Коновалець, дуже важливо, щоби мешканці Львова сюди приїхали і побачили ці прекрасні краєвиди. Але тут треба багато чого зробити. Найперше, треба зайнятися садочком, тому що сьогодні більшість мешканців Зашкова везуть дітей до Львова в садочки, а тут садочок можна відновити, і це буде перше завдання на наступний рік.

Також мешканці просять максимально оперативно зробити дорогу — це орієнтовно 2 кілометри із Зашкова через ліс до Брюхович. Це дасть можливість швидко з'єднати Зашків зі Львовом, тому що по окружній їхати трохи довго. Зі школою все гаразд, але добре було б мати басейн — його колись планувати, але ніхто не зробив. Ну, і загалом — думати, як тут розвивати підприємництво, щоб люди мали роботу і дохід. А місто, звичайно, буде максимально включатися, тому що це вже, фактично, із січня — наша відповідальність, і будемо разом співжити і думати, як об'єднати наш потенціал, щоб бути успішними", — розповів мер Львова Андрій Садовий.

Відтак, планують спільно розробити програму розвитку села на чотири роки. «Мені б дуже хотілося, щоб тут люди мали і роботу, і відпочинок, і якісний сервіс — школа, садочок, басейн, щоб село було самодостатнє. Якщо розвинути Зашків як культурний центр, то це запрацює. Але над тим треба серйозно працювати», — додав мер Львова.

Загалом, 2021 року Львів готовий інвестувати у Зашків близько 20 млн грн.

Наступного року до 20 млн грн можна було б сюди інвестувати. Якщо ви маєте бюджет в рік 1,8 млн грн, то ми пропонуємо спробувати вам зробити тут добрих справ у 10 разів більше", — сказав Андрій Садовий.