Володимир Зеленський відвідав Львів: підсумки візиту

  • 19.08.2022, 08:54
  • 990
  • Пресслужба ЛМР
Вчора з офіційним візитом до Львова приїздив Президент України Володимир Зеленський. За день він відвідав українських захисників, провів тристоронню зустріч із міжнародними партнерами та віддав шану загиблим на Личаківському кладовищі.

фото: Роман Балук

Спочатку Президент України відвідав поранених військовослужбовців у одній з лікарень Львівщини, поспілкувався з ними, вручив нагороди.

фото: Роман Балук

Згодом на Личаківському кладовищі він разом з керівництвом області і міста вшанував пам'ять загиблих у війні з росією захисників.

«Під час спеціальної церемонії на Марсовому полі Личаківського кладовища вшанували пам’ять усіх, хто віддав життя за Україну, за незалежність нашої держави в цій жорстокій війні», – наголосив глава держави.

Також Володимир Зеленський відвідав Національну академію Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та ознайомився з організацією навчально-виховного процесу в закладі.

фото: Роман Балук

Головна ціль візиту до Львова – зустріч з Генеральним секретарем Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутеррішем та Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом, на якій обговорили: доступ місії МАГАТЕ до Запорізької АЕС, виконання росією всіх норм міжнародного права щодо полонених та встановлення всіх фактів в Оленівці, експорт зерна, допомогу турецьких партнерів у відбудові Харкова.

Наприкінці дня Президент України відвідав у Львові виставку картин української художниці Марії Примаченко.

«Хочу подякувати місту Львів, усім львів’янам за увагу, затишок та емоційну підтримку, яка відчувалася протягом дня», – сказав Володимир Зеленський.