Мерія Львова просить президента підписати два законопроєкти, які стосуються допомоги військовим

  • 14.12.2023, 12:27
  • 403
  • Пресслужба ЛМР
Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати звернулись до Президента України з проханням підписати два законопроєкти, які були проголосовані у сесійній залі Верховної Ради: спрощення процедури списання військового майна та привезення автомобілів для військовослужбовців без потреби їхнього розмитнення. Це звернення було сформоване після зустрічі із волонтерською спільнотою Львова, що відбулася у мерії минулого тижня.

фото Романа Балука для Львівської міської ради

Законопроєкт №10039 стосується спрощення процедури списання військового майна.

«Десятки документів, розслідування, кола погодження з найвищим військовим керівництвом – замість того, аби почати працювати із новим обладнанням, наші військові не мають можливості «попрощатись» зі старим. Більше того, навіть попри низьку собівартість певних засобів, військовослужбовці все одно змушені витрачати час та ресурси для проведення розслідувань про їх використання», – йдеться у зверненні.

Також у зверненні йдеться про законопроєкт №9111, який має довзолити волонтерам ввозити автомобілі для військовослужбовців як гуманітарну допомогу, тобто без потреби їхнього розмитнення, та передавати їх безпосередньо на фронт. Сьогодні сотні таких машин залишаються на митниці і не можуть потрапити до наших військових, оскільки не існує законного механізму їх передачі.

«Саме тому ми, депутати Львівської міської ради, звертаємося до Вас із проханням підтримати наших волонтерів та підписати зазначені вище законопроєкти», – зазначають у зверненні.

Нагадаємо, ідея такого звернення була сформована під час зустрічі міського голови Львова Андрія Садового із львівськими волонтерами в рамках Тижня волонтерства.