Як залучати позабюджетні кошти: у Львівській міській раді розповідали про програму ЄС INTERREG EUROPE

  • 08.05.2024, 11:23
  • 119
  • Пресслужба ЛМР
Львівське бюро євроінтеграції спільно з представниками Interreg Europe провели ознайомчу зустріч для представників органів місцевого самоврядування про нову для України програму від Європейського Союзу. Захід зібрав майже 80 учасників наживо та онлайн.

Організатори події детально розповіли про те, як українським громадам взяти участь у програмі Interreg Europe, презентували всі її, розказали про приклади успішно реалізованих проєктів, пояснили, як долучитися до  проєктів, що вже тривають в межах 1-го та 2-го конкурсу, а також, як податися на проекти 3-го конкурсу. Додатково розповіли про можливості Policy Learning Platform.

«Ми безмежно вдячні представникам програми Interreg Europe, які підтримали цю подію. І також раді спостерігати зацікавленість українських громад в участі у міжнародних програмах. Сподіваємося, що завдяки цій ознайомчій зустрічі, умови та особливості участі в програмі Interreg Europe стали для представників органів місцевого самоврядування більш зрозумілими та доступними. Тож очікуємо, що незабарам, в містах України, розпочнуться нові потужні проєкти та міжнародні співпраці», – зазначила Олена Павлюк директорка Львівського бюро євроінтеграції.

Довідка

Interreg Europe — програма Європейського Союзу, яка має на меті покращити регіональні політики та практики через міжрегіональну співпрацю із країнами ЄС та партнерськими країнами, такими як: Молдова, Боснія і Герцеговина, Албанія, Сербія, Північна Македонія, Чорногорія та Україна.

У програмі можуть брати участь державні органи, місцеві адміністрації, неприбуткові організації, а також освітні та медичні установи, комунальні підприємства та агенції регіонального розвитку.

Програма Interreg Europe також надає доступ до великої бази даних кращих практик та інноваційних рішень, що дозволяє муніципалітетам адаптувати та впроваджувати перевірені рішення власних викликів.