Чотири львівські парки отримали дофінансування після перерозподілу бюджету розвитку

  • 21.09.2021, 10:33
  • Наталія Козак
Минулого засідання сесії Львівської міської ради ухвалили зміни до розподілу коштів бюджету розвитку Львівської МТГ на 2021 рік. Зокрема, за словами заступника міського голови з містобудування Любомира Зубача, чотири парки Львова отримали дофінансування ремонтних робіт.

«Гарні новини про львівські парки. 4 з них отримали дофінансування – на останньому сесійному засіданні перерозподілили бюджет розвитку.

А є гроші – будуть ремонти в парках – буде благоустрій і комфорт для відвідувачів.

Личаківський парк – рекордсмен з дофінансування. Додаткові 25 мільйонів гривень підуть на облаштування доріжок і двох майданчиків. На нижньому – будемо доробляти «дракона, що повзе» (це такий дитячий майданчик з природних матеріалів), а на верхньому майданчику (він менший) буде лазанка. Підрядник запевняє, що з усім встигає.

Замарстинівський парк – плюс 3 мільйони з бюджету. Тут уже на повну потужність відновлюємо роботи: можемо одночасно виконувати облаштування майданчику, зони для вигулу собак і прокладання доріжок.

Парк Виговського – теж додали 3 мільйони. Зараз у роботі облаштування двох невеликих доріжок, зона для вигулу собак. Але значна частина коштів піде на приведення до ладу газонів – вирівняти, засіяти, бо парк невеликий, а тому під час робіт газони понищились.

Скнилівський парк – цьому парку додали 1 мільйон. Він, порівняно, невеликий, тому їх вистачить на те, щоб повністю доробити дитячий майданчик і мережу доріжок.

Окремо скажу про Парк Івана Павла ІІ, що на Сихові. Тут потрібно коригувати проект, бо парк великий і робіт заплановано чимало. Грошей додатково на нього не виділяли, але до кінця року у планах домонтувати освітлення, встановити лавки і урни для сміття», - зазначив Любомир Зубач.

Нагадаємо, 16 вересня  на засіданні сесії Львівської міської ради прийнято ухвалу «Про внесення змін до розподілу коштів бюджету розвитку бюджету Львівської міської територіальної громади на 2021 рік».