У Стрийському парку після зимової перерви запрацював водограй «Івасик-Телесик»

  • 02.05.2022, 15:54
  • Наталія Козак
Як повідомили в адміністрації Стрийського парку, після перевірки всіх систем фонтан «Івасик Телесик» відновив роботу. Він працюватиме аж до перших заморозків.

фото: Роман Балук

«Після вже традиційної зимової консервації фонтан відновили: пофарбували, пошпаклювали, встановили насос та підсвітку, форсунки – і після перевірки всіх систем фонтан було підключено. Він працюватиме до перших заморозків», – розповіла в.о. директора Стрийського парку Олена Мазурик.

Адміністрація парку нагадує, що через воєнний стан підсвітку вимикають за 15 хвилин до комендантської години. Наразі тут готуються висаджувати квіти на клумбах, а сам парк вітає відвідувачів.

Додамо, що ще три львівські фонтани: «Водолій» і «Криниця з левами» на вул. Коперника та на площі Митній – увімкнули перед Великодніми святами. Незабаром планують також відновити роботу головного львівського фонтану – біля Оперного театру.

Проте, як зазначили в департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР, через війну не всі водограї відновлять свою роботу. Зокрема фонтани на пл. Ринок та пл. Марійській закриті захисними металевими конструкціями, тож вони не працюватимуть.