Аварійний дуб на перехресті Чупринки-Котляревського зріжуть

  • 30.06.2023, 12:37
  • Пресслужба ЛМР
Сьогодні, 30 червня, у Львові видалять аварійний дуб, який росте на перехресті вулиць Чупринки та Котляревського. Дерево вирішили зрізати після численних ретельних обстежень з залученням науковців та закордонних фахівців, які виявили його гостру аварійність.

 «Дуб повністю відповідає ознакам незадовільного стану, зокрема: уражений шкідниками, характеризується наявністю стовбурової гнилі, сухих навислих гілок і загрожує неконтрольованим падінням.

Враховуючи значний обсяг ураження дерева стовбуровою гниллю, проведення робіт з його лікування не доцільне», – пояснюють в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради.

 Дуб розташований поруч з проїжджою частиною, тож видаленням дерева посадовці хочуть попередити загрозу ймовірного обвалу.

 «У зв’язку із збільшенням кількості буревіїв, що зумовлені зміною клімату, випадки падіння дерев почастішали. Відтак, враховуючи розташування дуба поряд з проїжджою частиною, з метою уникнення нещасних випадків, 30 червня 2023 року будуть проведені роботи з його видалення», – додають в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міськради.

Вже восени цього року на цьому місці висадять новий саджанець дуба.