Перші ялинки привезли на станцію компостування

  • 11.01.2024, 12:45
  • Пресслужба ЛМР
На станцію компостування, що на вулиці Пластовій, 13, надійшли перші 400 кілограмів ялинок. Зокрема, 380 кг доставила компанія «ГрінЕра», що займається збором відходів, а ще 20 кг привіз мешканець Львова самостійно. Далі з хвойних зроблять компост – органічну підживку. Централізовані пункти збору ялинок, звідки їх забирають перевізники для утилізації, запрацювали у Львові на початку тижня.

Для мешканців у Львові діє 6 локацій для збору ялинок, які потім відправляють на утилізацію. 

Містяни можуть приносити ялинки і залишати їх біля контейнерних майданчиків за адресами:

·         вул. Виговського, 34 (на майданчику біля Залізничної РА);

·         вул. Володимира Великого, 14а (біля входу в Кіноцентр, що у парку «Горіховий Гай»);

·         вул. Хоткевича – біля входу в парк імені Папи Римського Івана Павла II, поблизу церкви Різдва Пресвятої Богородиці;

·         вул. Татарська, 4-8 (біля контейнерного майданчика);

·         вул. Грабовського, 2 (біля контейнерного майданчика);

·         вул. Шафарика, 16.

Також мешканці громади можуть самостійно привезти хвойні на станцію компостування, що на вул. Пластовій, 13, в ЛКП «Зелений Львів» за адресою вул. Замарстинівська, 167а або ж привезти в ЛКП «Львівспецкомунтранс» на вул. Жовківській, 18.

Привозити ялинки можна в робочі дні: з понеділка по п’ятницю, з 09:00 до 16:00 год.

Як пояснює Наталя Сеник, начальниця відділу організації роздільного збору харчових відходів ЛКП «Зелене місто», ялинку потрібно приносити без прикрас і пакування.

«Із хвойних виготовлятимуть компост – це органічна підживка, яку використовують для удобрення землі під час висадки дерев або квітів. Його часто використовують в господарських цілях приватні садиби», – розповіла Наталя Сеник.