«4 медичні обласні установи повинні бути перереєстровані до Львова, бюджет міста через це недоотримує 100 млн грн», - А. Садовий

  • 22.04.2021, 12:13
  • Пресслужба ЛМР
Мер Львова Андрій Садовий сьогодні під час сесії наголосив, що медичні заклади обласного підпорядкування, які розміщені і функціонують у Львові, мають бути перереєстровані до Львова. Раніше ці медзаклади перереєструвалися з міста у різні населені пункти, і в такий спосіб, за розрахунками департаменту економічного розвитку ЛМР, міський бюджет Львова недоотримав близько 100 млн грн на рік.

фото: Роман Балук

«Мені про це питання вже говорити соромно. Керівництво області мене запевнило, що питання вирішене, але вони це не можуть зробити до 1 квітня. Ми сьогодні вже маємо 22 квітня. Тут є Сергій Івах, який підписує контракти з усіма цими головними лікарями. Я даю доручення пану Москаленку з вами, пані Шелестак, запросити цих 4 головних лікарів на розмову до нас, бо вони всі громадяни Львова, вони користуються інфраструктурою, яка тут є. В минулих каденціях було прийнято шкідливе рішення. Ми готові їм допомогти, бо це вже за межами здорового глузду. Дивна ситуація – депутати міської ради – львів`яни, лікарі – львів`яни, а бюджет Львова через це недоотримує 100 млн грн. Це просто абсурд», - сказав мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, йдеться про такі медичні заклади, які перереєструвалися зі Львова: центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, онкологічний центр,  госпіталь ветеранів війн та репресованих, обласна клінічна лікарня.