Група PZU S.A. жертвує 1 млн злотих на реабілітаційний центр «Незламні» у Львові

  • 30.06.2022, 16:01
  • Пресслужба ЛМР
Компанія однією з перших зголосилася фінансово підтримати будівництво Національного реабілітаційного центру «Незламні» у Львові. А сьогодні - задекларувала переказ 1 млн злотих на реалізацію цього проєкту. Відповідний меморандум про співпрацю підписали член Правління Групи PZU S.A. Ернест Бейда та генеральний директор КНП «Перше Територіальне Медичне Об'єднання м.Львова» Олег Самчук.

фото: Роман Кайман

«Польща як країна, уряд,  суспільство  вже від перших днів війни  надавали допомогу  вимушеним переселенцям і жертвам цієї жахливої безпрецедентної  агресії російської федерації  у вільній незалежній Україні.  Ми є тут, щоб допомогти нашим братам-українцям, які мусять змагатись з  викликами та наслідками цієї війни. Група PZU S.A. прагне допомогти та підтримати створення сучасного Центру реабілітації,  щоб привернути увагу до  здоров`я наших героїв та героїнь - військових Збройних сил України, та всіх  українців, які постраждали від російської агресії. Ми будемо надзвичайно раді, якщо в цей скромний спосіб можемо допомогти  нашим сусідам, бо розуміємо, що Україна воює не лише за свою державу, а й за вільну Польщу та вільну Європу», - зазначили у компанії.

Національний реабілітаційний центр «Незламні» (UNBROKEN) стане першим в Україні центром, де отримувати фізичну, психологічну та соціальну реабілітації зможе щороку 50 тисяч українців. Пацієнт не лише отримуватимете тут протез, а й успішно повертатиметься до повноцінного життя. 

До проєкту уже долучилися перші фінансові донори: компанії «АТБ», «Symfony Solutions», «Space Art», Група PZU S.A.  та посольство Швейцарії в Україні. У день презентації проєкту меценати зібрали понад 2 млн євро. Німецьке місто Фрайбург виділить 1 млн євро на будівництво гуртожитку для пацієнтів реабілітаційного центру у Львові. А Львівський ІТ Кластер профінансує створення Центру ментального здоров’я у Львові, що працюватиме в межах реабілітаційного центру «Незламні».

Довідка

Група PZU є однією з найстаріших і найбільших страхових груп в Польщі з широким спектром страхових і фінансових продуктів. Компанії, які згодом трансформувалися у PZU, почали працювати ще близько 200 років тому, а у Львові – 100 років тому. Страхова Група PZU об’єднує понад 600 страхових відділень Польщі, Литви та України, понад 16 тис. співробітників та понад 200 видів страхових продуктів. Українська PZU є членом Ліги страхових організацій України, Європейської Бізнес Асоціації, Американської Торгової Палати, повним членом Моторного транспортного (страхового) бюро України (МТСБУ).

Незважаючи на воєнні дії, пов'язані з агресією російської федерації, Група ПЗУ Україна продовжує надавати страхові послуги  у 77 відділеннях на усій території України.

фото: Роман Кайман