Львів отримав надсучасне обладнання для супроводу трансплантації на 98 млн грн

  • 13.04.2023, 08:52
  • Пресслужба ЛМР
Львів отримав надсучасне лабораторне обладнання для трансплантацій, вартістю 98 млн грн. Це дозволить виконувати специфічні дослідження для проведення пересадок органів одразу на місці. Адже потужності лабораторії Першого медичного об’єднання Львова дозволяють забезпечити лабораторний супровід усіх трансплантацій в Західному регіоні.

За перші три місяці 2023 року в Україні проведено 124 трансплантації органів, і найбільше з них проведено саме у Львові – 35. Тому, щоби всі, хто потребує трансплантації, отримали її тут, Міністерство охорони здоров’я спільно з Медичними закупівлями України закупили для центрів трансплантації сучасне лабораторне обладнання.

«Лабораторія на базі медичного обʼєднання Львова отримала секвенатор нового покоління, систему «LabScan», протічний цитометр, спектрофотометр, 8 ампліфікаторів різного рівня (в тому числі Real Time), апарати електрофорезу, мікроскопи з камерами та програмним забезпеченням експертного класу, низькотемпературні морозильні камери та лабораторні холодильники», - повідомляє МОЗ України.

Зазначимо, що лабараторія у Львові – одна з трьох міжрегіональних лабораторій першого (експертного) рівня, що забезпечують виконання повного спектра клініко-лабораторних та специфічних досліджень у сфері трансплантології, насамперед для реципієнтів. Серед них: високоточні імуногенетичні дослідження і, зокрема, дослідження, спрямовані на визначення сумісності між потенційним донором та реципієнтом.

Загалом, завдяки цьому обладнанню, планують забезпечити лабораторний супровід пацієнтам Першого медичного об’єднання Львова, і провести понад тисячу молекулярно-генетичних та імунологічних досліджень.