У Львові будуть лікарні Святої Анни та Покрови Пресвятої Богородиці

  • 06.07.2023, 17:41
  • Пресслужба ЛМР
Сьогодні сесія Львівської міської ради погодила створення відокремлених підрозділів у структурі Першого медичного об’єднання Львова.

фото ілюстративне, автор: Олександр Мазуренко

Зокрема, йдеться про те, що Міський пологовий будинок №1 на вулиці Мечникова матиме назву лікарня Святої Анни, а приміщення колишнього військового госпіталю, що на вулиці Пекарській, де лікуватимуть та реабілітуватимуть військових, буде лікарнею Покрови Пресвятої Богородиці.

Нагадаємо, у Львові реорганізовують Третє медичне об’єднання (об’єднання акушерства та гінекології), у яке входили пологовий будинок № 1 на вул. Мечникова та пологове відділення 3-ї лікарні на вул. Рапопорта. Це пов’язано з тим, що воно, через низку причин, є фінансово неспроможним та немає перспектив для розвитку.

До слова, раніше три міські лікарні Львова, які входять у склад Першого медичного об’єднання, перейменували на честь святих Миколая, Луки та Пантелеймона. Зокрема, міську дитячу лікарню – на лікарню святого Миколая, лікарню швидкої допомоги – на лікарню святого Пантелеймона, а 8-му міську лікарню – на лікарню святого Луки.