Центру НЕЗЛАМНІ перераховують 2 мільйони злотих від Вроцлава і Гданська

  • 23.08.2023, 15:33
  • Пресслужба ЛМР
Сесія Львівської міської ради ухвалила передати кошти, в сумі 2 мільйони злотих, Першому медичному об’єднанню Львова для розбудови реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN). Ці кошти пожертвували польські міста Вроцлав і Гданськ.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук

Зокрема, для розбудови центру НЕЗЛАМНІ Вроцлав пожертвував 1 мільйон злотих, та ще 1 мільйон злотих виділив Гданськ.

Зазначимо, розвивати екосистему НЕЗЛАМНІ у Львові допомагають чимало благодійників та донорів. Це, зокрема, міста Вільнюс, Фрайбург, Варшава, Вроцлав і Гданськ, Товариство Червоного Хреста та інші.

Довідка

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Також у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних.

11 квітня тут запрацював сучасний корпус реабілітації. Це 7 поверхів із  найсучаснішим обладнанням для відновлення. Щороку отримувати допомогу тут зможуть 10 тисяч українців. А упродовж 11-13 квітня в цьому корпусі тривав Міжнародний форум реабілітації: фахівці з усього світу – медики, експерти, представники міжнародних інституцій, фондів, європейських країн працюють разом, щоб обговорити, проаналізувати та розробити шляхи якісної реабілітації людей, що  постраждали внаслідок воєнних дій в Україні. Захід відвідали понад 800 учасників.

Сайт проєкту UNBROKEN: https://unbroken.org.ua/