Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко відвідав щойно відкритий Центр протезування та ортезування у Львові (відео)

  • 11.05.2024, 13:31
  • 870
  • Пресслужба ЛМР
Лише вчора, 10 травня, на базі Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) у Львові відкрили Центр протезування та ортезування міжнародного рівня. А вже сьогодні новенький центр на 1000 квадратів відвідав міністр Віктор Ляшко.

Екскурсію міністрові проводив генеральний директор Першого медоб’єднання Львова Олег Самчук. Показував центр з виготовлення протезів, аудиторію для проведення навчання та досліджень, кімнати для примірки та випробування протезів пацієнтами, а також внутрішній дворик для відпочинку. 

“Я вражений тим, що вдалося побудувати та запустити. Цей центр буде загальнонаціонального масштабу, ми плануємо тут запустити безперервний навчальний цикл всіх членів мультидисциплінарних  команд, які займаються  протезуванням та подальшою реабілітацією. Хочемо зробити цей центр клінічною базою для навчання бакалаврів-протезистів, а також магістрів протезування. Це старт того, що повинно бути в багатьох центрах України.  Дякую всім залученим. Це мрія, яку втілили в реальність,” — сказав Віктор Ляшко.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий наголосив на сучасному обладнанні, яке встановили для виготовлення протезів для верхніх і нижніх кінцівок. Саме лише обладнання у Центрі вартує 650 тис. євро.  

 Центр протезування та ортезування реалізували в рамках проєкту «Спеціальна програма підтримки України / EU4ResilientRegions», що здійснюється GIZ Ukraine та фінансується урядом Німеччини. 

Більше про Центр протезування та ортезування та його відкриття — тут