У Львові проводять масштабний освітній форум MEET UP

  • 04.01.2024, 13:09
  • 980
  • Пресслужба ЛМР
Сьогодні майже 300 керівників шкіл, дитячих садочків та закладів позашкілля зібралися на Освітний MEET UP. Це великий форум, де освітяни обмінюються ідеями та інноваційними підходами в освітньому процесі.

фото Романа Балука для Львівської міської ради

Метою Освітнього MEET UP, який організувало управління освіти Львова, є сприяння розвитку керівників закладів середньої, дошкільної та позашкільної освіти для розширення їхнього професійного, інтелектуального, емоційного, соціального та духовного потенціалу як повноцінних лідерів у сфері освіти міста Львова.

фото Романа Балука для Львівської міської ради

«Це перший досвід в нашому місті, коли на одному форумі зібрали керівників усіх закладів освіти: шкіл, садочків, позашкілля, інклюзивно-ресурсних центрів і навіть таборів. Сьогодні всі разом ми говоримо про стосунки, адже це основа розбудови будь-якої організації. Ми весь день вчимося правильно вибудовувати стосунки як в освітніх колективах, так і з дітьми, розвивати свої заклади в умовах війни і таким чином розвиваємось всі разом», – розповів Андрій Закалюк, начальник правління освіти Львова.

Форум стартував із важливої панельної дискусії на тему важливості побудови особистих стосунків на основі людських цінностей. Учасниками події стали о. Богдан Прах, віце-президент Українського католицького університету, доктор філософії; Тарас Кицмей, співзасновник та член ради директорів SoftServe; Вікторія Христенко, голова постійної комісії освіти і науки Львівської міської ради, керівниця напрямку освіти Холдингу емоцій !ФЕСТ та Володимир Станчишин, психолог-психотерапевт, очільник Центру психічного здоров'я «Лабораторія змін», автор книг. 

Всі вони піднімали дуже важливі теми для обговорення:

·       Вікторія Христенко говорила про вміння балансувати між ситуаціями і вміння фокусуватись на головному – на колективах і дітях, адже вони є основою всіх закладів освіти.

·       Богдан Прах наголосив на важливості пошуку цінностей з кожної людини в колективі. Кожен має давати свій внесок в розвиток освітньої галузі і саме керівник має брати на себе відповідальність за цю роботу.

·       Тарас Кицмей поділився своїми думками про цінності, на яких базується колектив. Якщо є об’єднуюча ідея, місія, то колектив буде злагоджено працювати. Тому пан Тарас закликав освітян шукати ці цінності, формувати місію і єднати довкола цього свої команди, адже від цього залежить не лише їх робота, а й розвиток маленьких українців, з якими вони працюють щодня.

·       Володимир Станчишин розповідав про баланс любові і дисципліни, як в колективах, так і серед дітей, які в них навчаються. Тож психолог акцентував на тому, що немає нічого важливішого з формування, вибудовування якісних стосунків між людьми, які є довкола, бо від цього залежить дуже багато всього.

Оскільки це форум освітян, які першочергово працюють з дітьми, формат події досить креативний: всі учасники одягнені у худі, робота-рефлесія в групах у форматі театру, а наприкінці дня обміняються заздалегідь підготовленими подарунками.

фото Романа Балука для Львівської міської ради