Діти Захисників України, які зникли безвісти чи перебувають в полоні, зможуть безкоштовно харчуватись у школах і садках Львова (відео)

  • 16.05.2024, 15:43
  • 179
  • Пресслужба ЛМР
У Львові ще більше дітей Захисників та Захисниць Україну матимуть безкоштовне харчування у навчальних закладах. Мова про дітей, батьки яких перебувають у ворожому полоні або вважаються зниклими безвісти.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук

Як зазначив начальник управління освіти Львова Андрій Закалюк, зараз у школах і садках міста навчається 123 дитини, які підпадають під цю категорію програми.

«Ми внесли зміни в програму про безкоштовне харчування у школах і дитячих садках Львівської громади. Ми кожного року її доповнюємо новими категоріями. Зараз мова про те, що тепер у навчальних закладах безкоштовне харчування отримуватимуть також діти, чиї батьки, на жаль, або зникли безвісти, або опинилися в російському полоні», – зазначив Андрій Закалюк.

Нагадаємо, завдання Програми безоплатного харчування дітей та учнів у закладах освіти Львівської міської територіальної громади – фінансова підтримка та соціальний захист дітей та учнів закладів освіти Львівської міської територіальної громади через забезпечення їх безоплатним одноразовим харчуванням у закладах загальної середньої освіти та надання безкоштовного харчування у закладах дошкільної освіти Львівської міської територіальної громади.

Програма поширюється на: учнів 1-4 класів шкіл Львівської МТГ; учнів шкіл, вихованців садочків з поміж дітей (рідних, усиновлених, пасинків, падчерок) учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності та Героїв Небесної Сотні; дітей із багатодітних сімей; дітей з особливими освітніми потребами; тощо.

відео Андрія Андруха для Львівської міської ради