Учні училищ, які пів року розробляли бізнес-ідеї, отримають ґрант на власну справу і подорож у США

  • 17.06.2024, 16:43
  • 178
  • Пресслужба ЛМР
Наступного тижня у Львові оберуть переможця пілотного проєкту «#ЗАБАЗУЙСЯ», який допомагає розвивати стартапи учнів львівських закладів професійно-технічної освіти. В межах проєкту були сформовані команди, для яких провели безліч навчань, і вже наступного тижня вони презентують п’ять своїх бізнес-ідей. Найкраща команда отримає ґрант на власну справу і можливість показати її у США.

Минулого року Львівська міська рада поставила перед собою нове завдання з розвитку закладів професійно-технічної освіти – учні училищ мають бути не тільки кваліфікованими робітниками, а й володіти підприємницькими навичками для створення і розвитку бізнесу. Так зародилася ідея «#ЗАБАЗУЙСЯ».

«Команди розробили дуже різні стартапи, які сьогодні втілюють у життя: від переробки старих CD-дисків на систему збору сонячної електроенергії до розробки системи збору та фільтрації дощової води. Кожна ідея є унікальною і має надзвичайно цінну роль для суспільства. Студенти намагаються вирішити низку проблемних питань: від боротьби з проблемами екології до допомоги людям, які постраждали внаслідок війни. Саме тому проєкт «#ЗАБАЗУЙСЯ» є надзвичайно потрібний зараз, бо це реальна платформа для реалізації соціально важливих ідей», – зазначає Андрій Москаленко, перший заступник міського голови, заступник міського голови з економічного розвитку.

Пілотний проєкт було запущено на базі двох навчальних закладів – Львівське вище професійне училище комп’ютерних технологій та будівництва і Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівництва Львова. Загалом на проєкт подалося 14 команд, з яких 5 – дійшли до фіналу.

Також впродовж навчального року для команд проводити різноманітні навчання з ведення підприємницької діяльності, організовували зустрічі із менторами – керівниками провідних компаній зі сфери будівництва, екології, ІТ, показували роботу успішних бізнесів з середини. Паралельно команди працювали над своїми продуктами, вдосконалювали їх, відштовхуючись від отриманих знань.

Фінальним акордом проєкту стане освітній форум закладів професійної освіти, де й буде обрано переможця. Подія відбудеться 25 червня в театрі ім. Марії Заньковецької. Початок – об 11:00. Аби відвідати подію необхідно попередньо зареєструватись за посиланням: https://forms.gle/hp3Ca1VwPx76Zzfp8.