Через російський обстріл було понищено 18 дахів, 12 з них вже захистили від дощу

  • 07.07.2023, 19:53
  • Пресслужба ЛМР
У Львові тривають роботи з ліквідації наслідків вчорашнього ворожого обстрілу цивільних будинків. Так, учора до робіт було залучено 18 бригад – це 240 працівників різних комунальних служб міста. Також працювала важка техніка великих комунальних підприємств. Сьогодні на місці подій працювало 69 комунальників.

фото: Роман Балук

«Через російський обстріл було понищено 18 дахів. Станом на зараз брезентом, або плівкою повністю перекрито 12 дахів. 4 дахи відновити неможливо – вони потребують реконструкції.  У одному з будинків накрили лише половину даху, іншу частину накрити не змогли через знищене кріплення.  Перекриття даху на вул. Стрийська, 74 завершать сьогодні.

Було пошкоджено 926 вікон. Станом на зараз 662 вікна вже заклеєно плівкою. Роботи тривають.

Електро- та водопостачання відновлено до всіх будинків, крім трьох, які пошкоджено найбільше.

Органи правопорядку охоронятимуть будинки, які зазнали пошкоджень для того, щоб не допустити нещасних випадків та мародерства», - повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, вчора о 02:06 год у Львові почалася повітряна тривога. Згодом у місті пролунала серія вибухів. Як наслідок, під час нічної атаки російська ракета влучила в багатоквартирний житловий будинок. 10 осіб загинуло, 48 травмовано. Руйнації зазнали житлові будинки, закладах освіти, гуртожитки вишів, офісні приміщення, машини тощо.