Виконком погодив компенсації для львів’ян, помешкання яких сьогодні постраждали від ракетного удару (відео)

  • 29.12.2023, 13:43
  • Пресслужба ЛМР
Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради прийняли рішення про виплату компенсацій для мешканців, помешкання яких постраждали внаслідок сьогоднішнього ракетного удару.

фото Романа Балука для Львівської міської ради

«Ми запроваджуємо компенсацію за вибиті, зруйновані вікна і вхідні двері. Таку саму, яка в нас діяла, коли були попередні ракетні атаки. Зокрема, за вікна ми компенсуємо 12 тисяч гривень, за двері – 8 тисяч гривень. За попередніми підрахунками, йдеться про більш ніж 2000 вікон і сотні дверей. Зараз відбуваються детальні описи, але попередньо загальна сума компенсацій по житловому фонду сягне близько 35 мільйонів гривень», – зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова.

Нагадаємо, попередньо таке рішення погодили на виїзному засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Окрім того, представники американської організації Global Empowerment Mission у партнерстві з Howard G. Buffett Fondation (HGBF) готові замінити вікна у будинках, які найбільше постраждали у Львові 29 грудня 2023 року.

Це вже не вперше міжнародна організація допомагатиме Львову. Так, у липні цього року, після ракетного обстрілу також постраждали житлові будинки. Вранці, наступного дня, в рамках віконної програми, яка створена  американською організацією, представники GEM зробили перші виміри із заміни вікон. Тоді коштом організації було замінено близько 1500 вікон.

відео Андрія Андруха для Львівської міської ради