За компенсацією від міста щодо встановлення пошкоджених вікон/дверей вже звернулося 32 мешканці вул. Наукова (відео)

  • 19.02.2024, 17:26
  • Пресслужба ЛМР
Місто допомагає ліквідувати наслідки руйнувань у будинках на вул. Наукова, які постраждали від обстрілу 15 лютого. Як повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Орест Тимчишин, в перший же день комунальні служби надали мешканцям всі необхідні матеріали і допомагали позакривати вибиті вікна, прибрали від уламків і скла всі вулиці і прибудинкові території, а також надали роз’яснення як отримати компенсацію від міста для встановлення вікон і дверей.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук

«Зразу ж після завершення виїзного засідання міської комісії ТЕБ і НС під головуванням міського голови, наші комунальні підприємства приступили до ліквідації наслідків пошкоджень у будинках на вул. Наукова. Плівку, скотч, штапики наші комунальники надали також мешканцям квартир, щоб вони закрили вікна у своїх помешканнях. Хто з мешканців не мав можливості сам це зробити, то комунальники допомагали. Наші служби закривали вікна у місцях загального користування. Тому до робіт залучали працівників і з інших районів.

Також комунальники прибрали від різних уламків і скла вул. Наукову, щоб була змога проїзду транспорту, а також прибрали всі прибудинкові території.

Паралельно провели обстеження покрівель у будинках. Виявили два дахи, де є пошкодження. Відтак готуємо відповідну документацію з експертних обстежень, щоб подати її на розгляд міської комісії ТЕБ і НС для виділення коштів з резервного фонду для проведення ремонту», - розповідає Орест Тимчишин.

За його словами, також мешканцям надали роз’яснення щодо послідовності дій для отримання компенсації від міста за заміну пошкоджених вікон і дверей у квартирах.

«Мешканці самі купують вікна і встановлюють їх, а місто, через матеріальну допомогу, компенсує ці витрати. За один віконний блок надаємо компенсацію в розмірі до 12 тис. грн, а за заміну вхідних дверей - до 8 тис. грн.

Відтак, за консультацією щодо компенсації у виїзний ЦНАП, який працює на вул. Наукова, 7а вже звернулося більше 200 осіб, а повний пакет документів для отримання компенсації вже подало 32 мешканців», - додав Орест Тимчишин.

Нагадаємо, внаслідок ранкового ракетного обстрілу у Львові 15 лютого, було пошкоджено 19 житлових будинків. Вибито понад 400 вікон. 

Детальніше як оформити компенсацію тут.

відео Андрія Андруха для Львівської міської ради