«Ми повинні бути солідарні з батьками, з рідними всіх тих, хто є в неволі», - А. Садовий під час акції солідарності із бранцями Кремля

  • 20.09.2017, 14:22
  • Марія Демчина
Сьогодні у Львові студенти різних вишів взяли участь в масштабній акції солідарності із бранцями Кремля «Хода солідарності. Волю заручникам Кремля!». Учасники пройшли ходою по місту, і опісля на площі Ринок відбувся мітинг із виступами ініціаторів та учасників заходу. До студентської акції долучився мер Львова Андрій Садовий.

фото Олександр Мазуренко
фото: Олександр Мазуренко

«Ми є мужніми, тому що, як пригадую, тут неодноразово ми збиралися для того, щоб захищати наших українців, які перебувають в тюрмах. Коли ми єдині, тоді завжди є результат. Ми повинні сьогодні бути солідарні з батьками, з рідними всіх тих, хто є в неволі, тому що це наші громадяни, це наші українці. Коли будемо єдині, будемо мати тверду позицію, тоді її буде підтримувати весь світ. Тому що завжди, коли складно, завжди згадую слова, які ми пам’ятаємо ще з минулого століття: наша сила в нас самих, світ належить до сильних. Слава нашим Героям, слава Україні», - звернувся до учасників акції міський голова Львова Андрій Садовий.

«Приводом для проведення заходу став брутальний арешт російськими спецслужбами та викрадення із території Білорусі 19-річного Павла Гриба. Львівські студенти вирішили продемонструвати солідарність зі своїм однолітком, а також висловити протест проти численних порушень прав людини, до яких вдається ФСБ щодо незаконно утримуваних громадян України в Російській Федерації та окупованому Криму, та практики заручництва, яку активно використовує Російська Федерація з 2014 року», - зазначили  організатори заходу.

Акцію ініціювали Студентська рада Львова, колишній заручник Кремля Юрій Яценко, ГО «Право на волю» (Львів), за підтримки ГО «Медійна ініціатива за права людини» (Київ).