Для кращої координації зусиль у Львові створили базу волонтерських ініціатив

  • 03.03.2022, 19:12
  • Пресслужба ЛМР
Щоб покращити логістику волонтерських ініціатив, які зараз працюють у Львові та інших містах, створили спеціальний сайт. Мета: допомогти волонтерам, активним мешканцям, які хочуть долучитися до ініціатив та людям, які потребують допомогу - знайти одне одного.

Сайт можна знайти за посиланням - https://uahelpers.com/ .

Він має два напрямки: 

  1. Пропозиції допомоги. Тут можна знайти інформацію про те, де у місті облаштовані місця для нічлігу, де можна отримати харчі, одяг, медикаменти та медичну допомогу, послуги з перевезення, психологічну допомогу та інше.
  2. Прохання про допомогу. У цій категорії можна дізнатися, якої співучасті потребують волонтери. Наприклад: продуктів для приготування їжі, фізичної допомоги для сортування чи розвантажування товарів, пального, допомоги війську, одягу та іншого.

На сайті створені також спеціальні форми, щоб кожен міг подати свою пропозицію про надання допомоги або ж розмістити оголошення про потреби. 

Група волонтерів постійно моніторить інформацію, яка потрапляє на сайт. Перевіряють актуальність номерів, потреб та реальні можливості надати вказану допомогу. 

«Ідея створення сайту спонтанна.  На  мою пропозицію в соціальній мережі, об’єднати всі волонтерські ініціативи, відгукнулися подруги. Спочатку ми просто збирали інформацію та вносили її у excel таблицю. В процесі з’являлися ідеї, які покращували процес внесення інформації та її структуруванню. Зрештою з’явився сайт. Його створив також волонтер. Над наповненням сайту працюють 15 хлопців та дівчат. Це люди з різних професій і навіть міст. Однак зараз у нас одна мета - перемога України!»,  - розповіла Христина Лебедь, волонтерка.