«Поки політики дебатують, чи треба закривати небо над Україною, його закривають наші ангели», – мер Львова

  • 18.03.2022, 14:51
  • Соломія Григор’єва
Міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував іноземним журналістам важливість соціальної акції «Ціна війни», мета якої – привернення уваги до смертей безневинних українських дітей.

фото: Роман Балук
фото: Роман Кайман

«Сьогодні ми хочемо вам показати ці візочки, де нема дітей. Це є 109 візочків, що символізують дітей, яких було вбито. Сьогодні вони є нашими ангелами, які закривають наше небо. Поки європейські політики, поки Сполучені Штати дебатують, чи треба закривати небо над Україною, його закривають наші ангели, яких вбивають кожного дня. Ці 109 дітей могли жити довго і щасливо. Це є трагедія нашого народу. Якщо б щось подібне було у ваших країнах, це була б ваша трагедія. Я прошу всіх вас про тверду, принципову позицію, адже кожен з вас, через свої медіа має дуже великий вплив. Ми можемо достатньо швидко закінчити цю війну і перемогти, якщо будуть прийняті відповідні рішення», – сказав мер Львова.

Нагадаємо, сьогодні на площі Ринок виставили 109 порожніх дитячих візочків, які є символом 109 вбитих за час повномасштабної війни дітей. Саме стільки дітей померли за 22 дні повномасштабного вторгнення ворога на територію України.

Мерія закликає дорослих всього світу єдиним щитом вберегти українських дітей і подарувати їм майбутнє – вимагати від урядів інших країн закриття неба над Україною. Учасників акції просять розповідати про злочини ворога, фотографувати акцію та публікувати їх у соціальних мережах з хештегом #closethesky.

фото: Роман Кайман